Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Borsa, dolar, euro ve altında son durum 06.05.2016 - Döviz Haberleri

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun görüştüğü ve kongre kararınınaçıklandığı çarşamba akşamı dolar/TL 3 lira sınırına kadar ulaşmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağını açıklamasına rağmen olumlu mesajlar verdiği konuşma sonrası dolar/TL kuru, bir ara 2,90 liranın altına kadar çekilmiş ama günü 2,93 liranın hemen üzerinde noktalamıştı.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        ABD'DEN VERİ GELDİ DOLAR UÇTU

        Bugün ABD'den gelen istihdam verisinden önde sakin bir gün geçiren ve 2,92'nin altında syreden dolar/TL, istihdam verilerinin beklentilerin altında kalması ile 2,94 liranın üzerine tırmandı.

        Piyasaların kapandığı saatlerde dolar/TL, 2,9190 liradan, euro ise 3,3330 liradan alıcı buluyor.

        ABD'DE İSTİHDAM VERİSİ BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI

        ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında 160 binle beklentilerin altında arttı ve böylece son 7 ayın en düşük artışını kaydetti. Reuters anketine katılan ekonomistler Nisan ayında tarım dışı istihdamın 202 bin kişi artmasını bekliyordu. Ülkede işsizlik oranı beklendiği gibi yüzde 5 seviyesinde kaldı.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        ENDEKS HAFTAYI DÜŞÜŞLE TAMAMLADI

        Bu hafta tüm işlem günlerindedeğer kaybeden Borsa İstanbul 100 Endeksi, haftanın son gününde de yüzde 0,42 değer kaybı ile 78 bin 648 puandan kapandı.

        SPOT ALTIN 1290 DOLARIBULDU

        ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında gelmesiyle altının onsu 1290 dolara yaklaştı. Kapalıçarşı'da altının gramı 120,50, çeyrek altın 198,00 liradan işlem görüyor.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        Altın fiyatları, tarım dışı istihdam verisinin ardından yükseldi.ABD'de istihdam artışının 7 ayın en düşük düzeyinde gerçekleşmesiyle altının onsu yüzde 1'in üzerinde değerlenerek 1289 dolara çıktı.

        Ancak altın haftalık bazda yüzde 1 kayıpta seyrediyor. Bu da 25 Mart'tan bu yana en büyük haftalık kayba işaret ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ