Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İsrail’den Fransa’ya sert tepki - İş-Yaşam Haberleri

        Fransız telekomünikasyon şirketi Orange’ın İsrail’den çıkmasının yankıları sürüyor. İsrail Kültür Bakanı Miri Regev şirketin CEO’sunun kovulması gerektiğini söyledi. Fransız telekomünikasyon şirketi Orange önceki gün akşam saatlerinde yaptığı resmi açıklama ile İsrail pazarından çekileceğini duyurdu. Firma İsrail’de Partner isimli GSM şirketiyle ortak olarak çalışıyordu. Fransa’da insan hakları uzun süredir kamu iştiraki olan Orange’ın İsrail’den çıkması için hükümete baskı yapıyordu.

        'TARAF OLMAMAYI BENİMSEDİ'

        İsrail’den çekilme kararı ardında siyasi bir neden olmadığı kaydedilen yazılı açıklamada, ‘’Orange şirketinin hedefi faaliyet gösterdiği bütün pazarlarda marka değerini sağlamlaştırmak ve güçlendirmektir. Şirket hiçbir şekilde siyasi tartışmalara taraf olmamayı benimsemiştir’’ ifadesi kullanıldı.

        Karar İsrail’de şok etkisi yaptı. İsrail Kültür Bakanı Miri Regev konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Fransız Başkanı François Hollande’ın Oragne’ın CEO’sunu görevinden alması gerektiğini söyledi. Regev Fransa’da anti semitizmin önüne geçilmesi gerektiğini de belirtti. Fransız devletinin Orange’da yüzde 13.5 hissesi bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ