Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ekonomik krizi fırsata çevirdi - İş-Yaşam Haberleri

        Yeni kıyafet almaya para harcamak istemeyen Yunanistan halkı giysilerini boyayarak yeni bir akım başlattı. Yeni kıyafetler almaya paraları yetmeyen Yunanlılar yeni cep telefonu için de para harcamayıp tamircilere akın ediyorlar.

        Yunanistan’da son ayların en yaygın modalarından biri pantolon boyamak… Nedeni ise Yunanların modayı takip etme ihtiyacı değil tamamen ekonomik. Ekonomik kriz yüzünden maaşları kesintiye uğrayan Yunan halkı yeni kot pantolon almakta zorlandığı için kumaş boyama sektörü ülkede canlandı.

        1962’DE KURULDU.

        Atina’da yaşayan Denia Topalidou, “10 yıl önce kimsenin pantolonlarını boyayacağı aklıma bile gelmezdi” diyor. Dedesinin 1962 yılında kurduğu tuhafiyeci dükkanında işlerin son 5 yılda çok iyi olduğunu ifade eden Topalidou, “İnsanların yeni kıyafet alacak parası yok. Bu yüzden kıyafetlerini boyayarak yeni giysiler ortaya çıkarıyorlar” dedi.

        Topalidou işlerinin çok iyi gittiğini söylerken insanların boyadıkları kıyafetleri sosyal medyada paylaşmalarıyla birlikte satışların daha da arttığını ifade ediyor.

        Resmi istatistiklere göre Yunanistan’da her gün 60 şirket kapanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ