Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yunanistan resmen temerrüde düştü - İş-Yaşam Haberleri

        Avrupa Birliği İstikrar Fonu’ndan yapılan açıklamada Yunanistan’ın borcunu ödeyemeyeceği ve resmen temerrüde düştüğü açıklaması yapıldı.

        Avrupa Birliği İstikrar fonu Cuma günü yaptığı açıklamada Yunanistan’ın resmen temerrüde düştüğünü ancak temerrüdün etkisinin hemen görülmeyeceğini belirtti.

        Avrupa Finansal İstikrar Fonu (EFSF), Yunanistan’ın temerrüde düştüğünün ilan edildiğini ancak ülkeden kredilerinin derhal ödenmesi talebinde bulunmayacaklarını kaydetti. EFSF, bunun ödemeleri isteme hakkından feragat ettikleri anlamına gelmeyeceğini de ekledi.

        Bu arada Avrupa Merkez Bankası (ECB)yönetim kurulu üyesi Ewald Nowotny, ECB'nin Yunan bankalarınasağladığı acil durum likiditesine devam edip etmeyeceğiniPazartesi konuşacağını belirtti.

        APA haber ajansına konuşan Nowotny, Yunanistan'da euroyaparalel bir para biriminin yalnızca kısa vadeli bir çözümolabileceğini belirterek, bunun "belki de bir hafta"sürebileceğini söyledi. Nowotny, ECB dışında üretilen paralarında yasal olarak geçersiz olacağını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ