Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Almanya Yunanistan'a karşı tavrını sertleştiriyor - İş-Yaşam Haberleri

        Alman hükümeti bugün yapılan açıklamalarla Yunanistan'a yöneliktavrının sertleşeceği sinyalleri vererek, yeni kurtarma görüşmeleri için herhangi bir nedengörmediğini ve euro bölgesindeki yerini korumanın Atina'nın hızlı davranmasına bağlı olduğunubelirtti.

        Avrupa'nın kurtarma paketi için öne sürdüğü şartları Yunanların dün gerçekleştirilenreferandumda ezici bir çoğunlukla reddetmesinin ardından Alman koalisyonunda Yunanistan'ayönelik bakışlar sertleşirken, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü dolaylı yoldanYunanistan'ın euro bölgesinden çıkmasına değindi. Düzenlediği basın toplantısında Sözcü Steffen Seibert, "Yunanistan euronun bir üyesidir. Budurumun devam etmesi ise Yunanistan ve Yunan hükümetine bağlı" ifadelerini kullanırken, "Artıkgelişmeler Yunanistan hükümetinin masaya koyacağı önerilere bağlı" dedi.

        Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'a ne gibi tavizler verebilecekleri sorulan Seibert,herhangi bir borç indiriminin söz konusu olmadığını belirtti.

        Merkel bugün Fransa'ya seyahat ederek Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ileYunanistan'a karşı ne gibi bir duruşun sergilenebileceğini görüşmeye hazırlanıyor. Paris ve Madrid'den gelen sesler Yunanistan konusunda bir nebze daha uzlaşmacı görünürken,Fransa Maliye Bakanı Mizhel Sapin borç indiriminin bir tabu olarak görülmemesi gerektiğinibelirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ