Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Hükümet 1 milyar Euro vergi geliri elde etti - İş-Yaşam Haberleri

        Yunanistan’daki mali kriz bazı ilginç olayların da yaşanmasına neden oldu. Örneğin Çipras hükümeti kasasına beklenmedik bir vergi girişiyle karşılaştı.

        29 Haziran’da Yunan hükümeti sermaye kontrolüne başladığını açıkladı. Yunan gazetesi Katimerini’ye göre, bankalar bu süreçte kapalı olduğu halde devlet kasasına neredeyse 1 milyar Euro girdi. Bu miktar özellikle kamu çalışanlarının maaşlarının ödenmesinde kullanıldı.

        Birikimlerinin yok olmasından endişelenen Yunan halkı hesaplarındaki para miktarını hızla azaltma yoluna gitti. Vergiler vaktinden önce ödenmeye ve banka kartları tüm alış verişlerde yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı.

        İnternet üzerinden yayımlanan Yunan gazetesi Naftemporiki bu kadar para sıkıntısı çeken bir ülkede vatandaşların tükenmek bilmeyen harcama isteklerine dikkat çekti.

        Bu kişilerin vergi borçlarını da hızla kapatmalarındaki neden ise Aleksis Çipras hükümetine destek verme arzusu değildi. Asıl sebep Yunanların 2013’teki Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde yaşananlardan ders çıkarmasıydı. Zira Avrupa Birliği bu tarihte uyguladığı banka kurtarma planı çerçevesinde hesaplarında 100 bin Euro’dan fazla para bulunan kişilere ağır vergiler getirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ