Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Memur-Sen: "Zam oranları vicdani noktaya çekilmeli" - İş-Yaşam Haberleri

        Memurlara toplu sözleşme masasında önerilen zam oranlarına sendikalardan tepki yağdı. Kamu İşveren Heyeti'nin 2016 için 4+4ve 2017 için 3+3 oransal zam ve zamların enflasyon altında kalması durumunda fark ödenmesi teklifinin kamu görevlilerinin beklentilerini karşılamaktan uzak olduğu belirtildi.

        ZAM TEKLİFİNİ DUYAN SENDİKA BAŞKANLARI MASAYI TERK ETTİ

        Toplu Sözleşme görüşmelerinin dördüncü toplantısında bugün Çalışma ve SosyalGüvenlik Bakanı Faruk Çelik masaya zam teklifi ile geldi. Teklif, yetkilikonfederasyon Memur-Sen'in taleplerinin çok altında kalınca KamuGörevlileri Sendikaları ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ayağakalktı. Masada Ali Yalçın'ın ayağa kalkmasının ardından hareketlilikyaşandı. Hükümet kanadının teklifini açıklayan Kamu İşveren Heyeti'ninteklifini kabul edilemez gören Ali Yalçın, teklifin revize edilmeyemuhtaç olduğunu söyleyerek, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı 11 hizmetkolunda yetkili sendika başkanlarıyla birlikte salonu terk etti.

        Toplu Sözleşme masasında Kamu İşveren Heyetinin 2016 yılı için 4+4ve 2017 yılı için 3+3 oransal zam ve enflasyon farkı teklifine tepkigösteren yetkili Konfederasyon Memur-Sen'e bağlı sendikalar, teklifinkamu görevlilerinin beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunusöylediler.

        MEMUR-SEN: ZAMLAR VİCDANİ NOKTAYA ÇEKİLMELİ

        Teklifin, 5 Milyonu aşkın memur ve memur emeklisinin beklentisininaltında kaldığını söyleyen Kamu Görevlileri Heyeti Başkanı veMemur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Teklifin bu boyutuyladeğerlendirilmesinin doğru olmayacağını, oransal zammın vicdani birnoktaya çekilmesi, taban aylık ve refah payı ile ilgili teklifinrevize edilerek gelinmesini bekliyoruz. Bizim açımızdan bu teklifinüzerinden konuşulması doğru değil" şeklinde konuştu.

        Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'ne de başkanlık edenMemur-Sen'in Genel Başkanı Ali Yalçın, teklifin revize dilerek masayagelinmesini isteyerek salondan çıkması üzerine Kamu İşveren HeyetiBaşkanı Faruk Çelik toplantının sona erdiğini söyledi.

        Kendilerinin dinlenmemesine tepki gösteren Kamu-Sen Başkanı İsmailKoncuk ve KESK Başkanı Lami teklif karşısında Memur-Sen Başkanı AliYalçın'ın neden ayağa kalktığını anlamadıklarını belirtti.

        "SENDİKACILIK ANLAYIŞI İFLAS ETMİŞTİR"

        Teklifin masada oturmayı zorlaştırdığını belirten Yalçın, "Masadaoturanların sendikacılık anlayışı herkesin de gördüğü gibi iflasetmiştir. Kamu-Sen ve KESK anlaşmalı gibi masaya çakılı kalmıştır"diye konuştu. Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kamu İşverenHeyeti'yle danışıklı dövüş suçlaması yapanların masadan kalkmaması,kimin bu fiili yaptığını gözler önüne seriyor. Biz masayı değerlikılmanın, kasadan pay almanın derdindeyiz. Bunun anlamasını istiyoruz.Kamu İşveren Heyeti bu teklifi tekrar tekrar görüşmelidir. Eğer kasaaçılırsa bizim de Konfederasyon olarak telefonlarımız açık olacaktır.Hükümetin kasayı açmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

        HÜKÜMETİN TEKLİFİ 4+4 ve 3+3

        Toplantıda Kamu işveren heyetinin teklifini açıklayan FarukÇelik'in tekliflerini şöyle sıraladı:

        ** 2014 - 1015 toplu sözleşmede elde edilen 17 genel kazanım ve 11Hizmet kolu ile ilgili 85 kazanımın önümüzdeki iki yıllık dönem içindede devam etmesi

        ** 2016-2017 yılı için sunulan hizmet kolu teklifleri sonucu oluşacakKamu İşveren Heyeti'nin komisyonlarda değerlendirdikten sonra masayagetirilmesi

        ** Kamu görevlilerinin mali hakları ile ilgili olarak da 2016 yılınınocak ve temmuz dönemlerinde 4+4 ve 2017 yılının ocak ve temmuzdönemlerinde 3+3 ve her iki dönem için enflasyon farkı ödenmesi

        ** 15 ocak 2015 yılından sonra başlayan devlet memurlarına 1 dereceverilmesi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ