Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ECB: Euro Bölgesi'nde büyüme trendi devam edecek - İş-Yaşam Haberleri

        Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, 6 ay öncesine göredaha zorlu bir dış ortamla karşı karşıya olunduğunu ancak EuroBölgesi'nin esneklik işaretleri gösterdiğini bildirdi. Bununlabirlikte gelişmekte olan piyasa ekonomilerini yavaş büyümeyikapsayan gelişmelerin Euro Bölgesi görünümü için yinelenen riskleryarattığını belirten Draghi, ECB para politikası tedbirlerininiç talebi desteklemeye, Euro Bölgesi toparlanmasına katkı vermeye ve enflasyon görünümünde kademeli iyileşmeye yadım etmeye devam edeceğinivurguladı.

        Uluslararası Para FONU (IMF) ile Dünya Bankası toplantıları çerçevesinde Peru'nun başkentiLima'da konuşan Draghi, sağlam kamu finansmanına doğru ciddi ilerlemesağlanması, yapısal reformların uygulanması ve bankacılık birliğinintamamlanmasına yönelik ciddi ilerlemenin şu ana kadarki ılımlıtoparlanmayı desteklemesini beklediklerini ifade ederken, Euro Bölgesi'nde krize karşı esnekliğin artırılması için yeni bir yakınsama sürecine ihtiyaç olduğunu da belirtti.

        "Euro Bölgesi'nde 2 yıl önce başlayan konjonktürel toparlanmabu yılın ikinci çeyreğinde çeyrek dönem baznda yüzde 0,4 reel büyümeile devam etti. Son veriler ve anketler büyüme trendinin yılınikinci yarısında da devam edeceğine işaret ediyor" diye konuşanDraghi, ileriye bakıldığında ekonomik toparlanmanın devam etmesininbeklendiğini vurguladı. Dış talebin bir miktar zayıfladığı ortamda iç talebin toparlanmanın ana yönlendiricisi olmaya devam etmesinibeklediklerini antatan Draghi, iç talebin ECB para politika tedbirleri,mali konsolidasyonda ilerleme, yapısal reformlar ve düşük petrolfiyatları ile desteklenmeye devam edilmesi gerektiğini ifade etti.

        Euro Bölgesi'nde toparlanmanın bir dizi sektörde ihtiyaçduyulan bilanço ayarlaması ve yapısal reforların hayata geçirilmesindeyavaşlık ile köreltilmeye devam edilmesinin muhtemel olduğuna işareteden Draghi, "İstihdam piyasaları zayıf olmaya devam ediyor, ancakkademeli şekilde iyileşişor. İstihdam 2015 ikinci çeyrekte dahada arttı, işsizlik oranı düşmeye devam ediyor. Anket verileriistihdam piyasası şartlarında önümüzdeki dönemde daha fazla iyileşmeyeişaret ediyor. Büyümü görünümü için riskler aşağı yönlü olmayadevam ediyor, özellikle dış ortamla ilişkili artan belirsizlikleriyanstıyor" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ