Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Mehmet Şimşek'ten taşeron işçiye 'kadro' açıklaması - İş-Yaşam Haberleri

        'BİZ KANUNİ DÜZENLEMEYİ YAPTIK'

        A Haber'de programa katılan bakan Mehmet Şimşek çok önemli açıklamalarda bulundu. “Taşeron işçilerle ilgili bir vaat planlama var mı? ” sorusuna Bakan Şimşek:

        “Taşeron işçi kardeşlerimizin biz hem durumlarını düzelttik haklarını iyileştirdik. Hem de geçen sene kanuni düzenleme yaptık. Bu kanuni düzenleme ile biz çok net olarak dedik ki asli işi yapanlar kadroya alınacak. Ama hizmet alımı esas konusu faaliyet konusu olmayan noktalarda hizmet alımı devam edebilir. Mesela şöyle Maliye Bakanlığı’nın işi nedir bütçe yapmak vergi toplamak vesaire mesela güvenlik bizim işimiz değil. Mesela çalışanlarımıza yemeğin hazırlanması bizim asli işimiz değil. Bizim uzmanlık alanımız da değil. Dolayısıyla şunu anlatmaya çalışıyorum. Yani biz bu konuda kanuni düzenlemeyi yaptık. Çok güçlü bir irade ortaya koyduk. Sayın Başbakanımız da çok net olarak bunu söyledi. Kamunun ihtiyaç duyduğu alanlarda kadro verilecektir. Bunun için bence bu Sabah Gazetesi’ndeki rakamları ben doğru bulmuyorum. Çünkü rakam onun çok üzerinde olabilir. Mesele o değil zaten. Mesele biz prensip olarak doğru bir düzenleme yaptık.” yanıtını verdi.

        GÜNEYDOĞU'YA TERÖR YÜZÜNDEN KİMSE YATIRIM YAPMAK İSTEMİYOR

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,"Güneydoğu'daki terörün ekonomiye etkisi hakkında çok önmeli açıklamalarda bulundu

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özel bir TV kanalında yaptığı değerlendirmede, 'Ankara'daki patlamanın ekonomiye etkisinde moral olaral kayıplar var, ancak kalıcı bir tahribat yapacağını sanmıyorum. Güneydoğu'daki terörün ekonomiye etkisi daha yüksek kimse yatırım yapmak istemiyor, turizm durma noktasında'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ