Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Senem Kılıç: Büyüme rakamı yüzde 5 artacak - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye ekonomisinin 2015 yılını yüzde 3 büyümeyle kapatacağını söyleyen MHP İzmir Milletvekili adayı Senem Kılıç, parti olarak uygulayacakları programla, üretime dayalı güçlü ekonomi hedefini ortaya koyduklarını söyledi.

        Seçim çalışmalarına devam eden Senem Kılıç, ekonomik verilerin sağlık, eğitim, savunma gibi konuları direkt olarak etkilediğini ve yabancı yatırımların yanı sıra uluslararası ilişkilerin de bundan nasibini aldığını kaydetti.

        Türkiye’nin nüfus artışı, istihdam ve tüketim endekslerine göre büyüme rakamının en az yüzde 5 oranında artması gerektiğine dikkat çeken Senem Kılıç, üretime dayalı sanayi ve bilişimle desteklenen katma değeri yüksek ürünlerle ekonominin canlandırılması gerektiğini söyledi.

        İzmir’in genişsizliğin en yoğun hissedildiği kent olduğunu

        hatırlatan Kılıç, “Şu anda işsizlik oranı yüzde 10.4 seviyesinde. Bu rakam, mevsimsel işçileri ve iş aramaktan vazgeçen insanları da eklediğimizde çok daha yüksek rakamlara ulaşıyor. Kişi başına düşen milli gelirin makyajlandığı bu günlerde vatandaş 100 liraya filesini pazarda ne kadar doldurabiliyorsa o kadar zengindir. Bir iş adamı ne kadar yatırım yapabiliyorsa o kadar zengindir. Kriter, alım gücü olmalıdır. Yapay veriler gerçeği yansıtmıyor” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ