Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Canikli Türkiye'ye davet edilen dünyaca ünlü şirketleri ve yöneticileri açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Canikli'nin katıldığı yayında ekonomi gündemini ilişkin açıklamaları şöyle;

        "Uluslararası Yatırım Danışma Konseyi toplantılarının 9. yapıyoruz. En son 2013 yılında yapmıştık. 2014-2015 yılında özel gelişmeler nedeniyle yapamamıştık. Bu toplantıda Türkiye'de yatırım ortamının iyileşmesi ve daha çok yatırımcının gelmesi adına, birçok ülkede faaliyette buluan yüzbinlerce çalışanı olan şirketlerin CEO'larını ve yöneticilerini davet ettik. Onların tecrübelerinden faydalanmak,öğrenmek istiyoruz.

        Bu kişiler Türkiye'nin daha iyibir konuma gelmesi, daha fazla yatırımcı alabilmemiz için bildiklerini bizlerlepaylaşıyorlar. Aynı zamanda bir önceki toplantıyla bu dönem arasındaki farkı, alınan tavsiyelerin hangi oranda hayata geçirdiğ ği gözden geçirilecek ve bundan sonra ne yapılabileceği yönünde kanaatlerini belirtecekler.

        "DÜNYACA ÜNLÜ ŞİRKETLER TÜRKİYE'YE GELİYOR"

        20-22 grubu davet ediyoruz. Bugün de 23'e çıkardık. Dünya Bankası'ndan başkan yardımcısı seviyesinde bir katılım olacak. 14 farklı ülkeden 10 ayrı sektörde yer alan toplam ciroları 666 milyar dolar olan, toplam istihdamı da 1,5 milyon olan 23 konsey üyesi katılacak. Bunların 14 tanesi yeni, sürekli aynı kişileri çağırmıyoruz. Her toplantıda bir kısmını değiştirerek geliyoruz.

        İŞTE O ŞİRKETLER

        Finans sektöründe Bank Of China katılıyor, Ruya menşeili Sberbank CEO'su, Enreji sektöründen BP'nin CEO'su, ABD'nin bilişim Microsoft katılıyor. ABD'3li United Technology Corp. katılıyor. Kanadalı Bonberdier katılacak. Körfez sermayesi adına Qatar First Bank CEO'su, Maleyzalı Khazanah Nasional Berhad CEO'su katılıyor. Renault'un başkan yardımcısı katılıyor.

        ENFLASYON SEPETİ DEĞİŞECEK Mİ?

        Mal gruplarının ağırlıkları ülkelerin gelir seviyeleriyle yakından alakalıdır. Gelir arttıkça temel gıda maddelerinin de önemi ve harcama da azalır. Bu bilimsel gerçektir. Gelirimiz son 10 yılda 3 kat artmış. Mal sepetinde bir değişiklik yapalım konusu farklı bir konu. Enflasyonu düşük göstermek için oynama yapıyorlar gibi bir algı yaratabilir. Bu hassasiyet nedeniyle, bir ağırlık oran değişikliğine gitmek doğru olmayabilir. Yanlış değerlendirmelere yol açabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ