Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 1.5 milyon euroluk bahçe Türkiye'ye hediye edildi - İş-Yaşam Haberleri

        İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya adıyla açılan Dünya Botanik EXPO'sunda bahçe kuran İtalya, ülkenin estetik anlayışını, doğal güzelliklerini ve zenginliklerini tanıtmasının yanı sıra düzenlediği çeşitli etkinliklerle de sergiye renk kattı.

        Yaklaşık bin 100 metrekarelik bir alanı kaplayan bahçe için İtalya'dan özel olarak 2 bine yakın bitki getirildi.

        "İLİŞKİLERİN DAHA FAZLA GELİŞEBİLECEĞİNE İNANCIMIZ TAM"

        İtalya-Türkiye arasındaki ilişkilerin 14'üncü yüzyıla kadar uzandığını belirten İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı Direktörü ve İtalyan Bahçe Komiseri Aniello Musella, ikili ilişkilerin önemine dikkati çekti. Musella, "İtalya, Antalya EXPO'suna çağrı yapan Türk Hükümetine EXPO 2015 Milano kapanalı bir yıl bile olmamasına rağmen olumlu yanıt veren ilk ülkelerden biri oldu. Bu da yine İtalya-Türkiye arasındaki ilişkilerin daha fazla geliştirilebileceğine olan inancımızın bir diğer kanıtıdır." açıklamasında bulundu.

        Türkiye'nin peyzaj bitkileri ve çiçek ithalatında 2016 yılının ilk yarısında yaklaşık 19,2 milyon dolar ile birinci sırada yer alan İtalya için Türkiye'nin ilk botanik EXPO'suna katılımının önemli olduğunu belirten Musella, "EXPO, İtalya'nın bitki ve peyzaj mimarisi açısından Türk sektörüne özel ne sunabileceğini öğrenmek açısından iyi bir fırsat oldu." ifadelerini kullandı.

        Musella, EXPO 2016 Antalya sergi alanında bulunan İtalyan Bahçesi'ni bugüne kadar 20 bin kişinin ziyaret ettiğini de vurguladı.

        Geleceğin güvencesi olan çocuklara yeşili ve çevre bilincini anlatmanın önemli olduğunu ifade eden Musella, İtalyan Bahçesi'nde çocukların, kendilerine özel olarak tahsis edilmiş alanlarda interaktif ve eğitici oyunlar oynarken İtalyan bahçe kültürüyle de tanışmış olduklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ