Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Dünyada Emlak 800 bin yeni konut elde kaldı! - Emlak Haberleri

        Krizdeki İspanya'da ev fiyatları dip yaptı. Yüzde 75'e varan düşüşe rağmen, evlere müşteri çıkmıyor. 800 bini aşkın yeni ev de elde kalmış durumda.

        Krizin pençesinde kıvranan İspanya'da, ekonomi bir türlü toparlanamıyor. İşsizlik oranı yüzde 26 olarak açıklanan, 2008'den bu yana 20.4 milyon kişinin işsiz kaldığı İspanya'da, emlak sektöründeki kan kaybı da devam ediyor. Ekonomik krizi tetikleyen en büyük etkenlerden biri olan emlak sektöründeki şişkinlik sürüyor.

        OTURMA İZNİ DE YETMEDİ

        Ev fiyatlarında yüzde 75'e varan düşüş yaşanmasına rağmen, alıcı bulunamıyor. 160 bin euroluk ev satın alan yabancıya oturma izni verilmesi uygulamasının da durgunluğa çare olmadığı görülüyor. 800 bini aşkın yeni evin de elde kaldığı belirtiliyor. Uzmanlar, yakın gelecekte çözülmesi öngörülmeyen emlak krizinden kurtulmak için, İrlanda ve ABD'deki gibi bazı boş evlerin yıkılmasını öneriyor. İspanya'da bu yıl itibarıyla satılamayan yeni ev rakamları, Bayındırlık Bakanlığı'na göre 675 bin, CatalunyaCaixa bankasına göre ise 815 bin düzeyinde. İspanya'da emlak stoğunun en fazla olduğu bölgeler ise Valencia (212 bin 700), Endülüs (134 bin 600) ve Katalonya (103 bin 800) olarak gösteriliyor. Bankaların, daha önceden 240 bin euro istedikleri evleri şimdi 60 bin euroya sundukları ifade ediliyor. İspanya'da 9 bin dolara 90 metrekare daire, 41 dolara da bin 200 metrekare arsa almak mümkün.

        TÜRKİYE'DE 9 AYDA 900 BİN KONUT SATILDI

        İspanya'da durgunluk yaşanırken, ekonominin yükselen yıldızı Türkiye'de konut satışları tam gaz sürüyor. Türkiye genelinde bu yılın 9 ayında yaklaşık 900 bin konut satıldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2013 yılının 9 ayında konut satışları bakımından İstanbul ve Ankara, diğer illere büyük fark attı. İstanbul'da 9 ayda 174 bin 835 konut satılırken, bu rakam Ankara'da 105 bin 272 olarak gerçekleşti.

        FRANSA YENİ ÇEVRE VERGİSİNİ ERTELEDİ

        Fransa Başbakanı Jean- Marc Ayrault, yoğun tepkiler üzerine ağır vasıta araçlara getirilmek istenen çevre vergisini ertelediğini açıkladı. Bu vergiye, maliyetleri artıracağı gerekçesiyle tarım ve ulaştırma sektörü çalışanları karşı çıkıyordu. Bütçe açıklarıyla başı dertte olan hükümet, tepkiler üzerine önceki gün de, tasarruf hesaplarından vergi kesilmesi önerisinden vazgeçmişt

        İTALYAN BANKACILAR SOKAĞA ÇIKIYOR

        İtalya'da bankacılar sektörde binlerce kişiyi işsiz bırakacak kemer sıkma politikalarına karşı ilk kez meydanlara çıkacak. Eylemler, Roma ve Milano'da gerçekleşecek. Bankacılar, bugün ve yarın yapılması planlanan eylemlerde yoldan geçenlere gül dağıtacak. Sendikalar, gülün ülkenin bankacılarının insanlara güvenilir hizmet verdiğinin bir göstergesi olarak seçildiğini açıkladı. Ülkede bankacılar en son 13 yıl önce benzer bir eylem yapmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ