Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji 23. Dünya Enerji Kongresi hakkında her şey - Enerji Haberleri
        1

        23. Dünya Enerji Kongresi Dünya Enerji Liderleri, Geleceğin Enerji Liderleri ve Enerji Üçlemi zirveleri gibi özel oturumlarla dünyanın her yerinden gelen ve ulusal, bölgesel ve küresel düzeylerde sürdürülebilir enerji sunmak için seçenekler arayan Enerji Bakanları, iş, finans ve akademi dünyasının liderleri arasında diyalog oluşturulmasını sağlayacak.

        2

        23. Dünya Enerji Kongresi'nde, sanayinin önde gelen liderleri, uluslararası örgütler, medya kuruluşları, üniversiteler ve enerji sanayii birliklerinden gelen,10.000’den fazla enerji lideri, Doğu ve Batıyı, geçmişi ve geleceği bir birbirine bağlayan bir köprü olan eşsiz ve harika bir şehir olan İstanbul’da bir araya geldi.

        3

        23. DÜNYA ENERJİ KONGRESİ HANGİ TARİHLER ARASINDA YAPILIYOR?

        16

        Enerji dünyasının gündemini belirleyen kongreye İran Enerji Bakanı Hamid Çitçiyan, Suudi Arabistan Enerji, Endüstri ve Doğal Kaynaklar Bakanı Khalid Al-Falih, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Irak Elektrrik Bakanı Qasım M. Al-Fahdawi, Cezayir Enerji Bakanı Noureddine Boutarfa,

        17

        Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suhail Mohamed Al Mazrouei, Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino Avrupa Komisyonu Enerji Birliği'nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic'in de aralarında bulunduğu 60'ın üzerinde devlet adamı katılacak.

        18

        "Yeni Ufukları Kucaklamak (Embracing New Frontiers)" temasından hareket eden kongrede uluslararası dev enerji firmalarının tepe yöneticileri de bulunacak.

        19

        BP Group İcra Kurulu Başkanı Bob Dudley, E.ON Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Johannes Teyssen, Gazprom CEO'su Alexey Miller, Saudi Aramco CEO'su Amin Nasser, SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev, TANAP CEO'su Saltuk Düzyol, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı,

        20

        Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol gibi enerji dünyasının önemli aktörlerinin yanı sıra Total, Lukoil, EDF, Tokyo Gaz DHL, Nestle, Siemens gibi şirketlerin CEO'ları kongredeki farklı oturumlardaki sunumlarıyla enerji dünyasının gündemini tartışacak.

        21

        DÜNYA ENERJİ KONGRESİ İLK NE ZAMAN BAŞLADI?

        25

        Kongre kapsamında, Türkiye’den, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) deniz altından kabloyla elektrik temin edilmesini öngören anlaşma da bugün imzalanacak.

        26

        ZİRVEYE RUS LİDER PUTİN KATILACAK MI?

        27

        Zirveye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün görüşecek. Mabeyn Köşkünde gerçekleşecek görüşme saat 16:00'da başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ayrıca Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nicolas Maduro Moros ile kahvaltıda biraraya gelirken, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı kabul edecek.

        28

        İKİ AY İÇİNDE 3. GÖRÜŞME

        29

        Erdoğan ile Putin, bugünkü görüşmeyle, son iki ayda üçüncü kez yüzyüze görüşmüş olacak. İki ayda iki kez yüzyüze, dört defa da telefonda görüşen iki lider, 24 Kasım 2015’te meydana gelen uçak krizinden sonra ilk kez 9 Ağustos’ta St. Petersburg şehrinde biraraya geldi. Kritik görüşmenin ardından 26 Ağustos’ta telefonda konuşan iki lider, 3 Eylül’de G20 zirvesi vesilesiyle Çin’in Hangzhou kentinde biraraya geldi. Erdoğan ve Putin, 8 ve 21 Eylül’de iki telefon görüşmesi daha gerçekleştirdi. İki lider arasındaki son telefon görüşmesi 5 Ekim’de yapıldı. En son, 15 Kasım 2015’te Antalya’da düzenlenen G20 zirvesine katılan Putin, 24 Kasım’da yaşanan uçak krizinden sonra ilk kez Türkiye’ye gelmiş olacak. Krizin ardından ilk Türkiye-Rusya Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısı da yine önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek. Putin’in bu toplantıya da katılması bekleniyor.

        30

        KONGRE İÇİN ALINAN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ NELER?

        40

        Dünya Enerji Senaryoları Başkanı Gerald Davis, ''2060 Senaryoları ve Büyük Dönüşüm'' adlı panelde konuştu.

        41

        ENGIE CEO'su Isabelle Kocher, '2060 Senaryoları ve Büyük Dönüşüm'' adlı panelde konuştu.

        42

        WWF İklim ve Enerji Uygulamaları Lideri Regine Günter, 23. Dünya Enerji Kongresi kapsamındaki ''2060 Senaryoları ve Büyük Dönüşüm'' adlı panele katıldı.

        43

        GE Power Başkanı Steve Bolze, 23. Dünya Enerji Kongresi kapsamındaki ''2060 Senaryoları ve Büyük Dönüşüm'' adlı panelinde konuştu.

        44

        Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, ''2060 Senaryoları ve Büyük Dönüşüm'' adlı panelde konuştu.

        45

        Siemens Enerji ve Gaz CEO'su Willi Meixner, 23. Dünya Enerji Kongresi kapsamındaki ''2060 Senaryoları ve Büyük Dönüşüm'' adlı panele katıldı.

        46

        İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "2060-Çin Enerjisine Genel Bakış" konulu oturuma, Çevre Savunma Fonu Çin Programı Genel Müdürü Jianyu Zhang konuşmacı olarak katıldı.

        47

        "2060-Çin Enerjisine Genel Bakış" konulu oturuma, Enerji Araştırma Enstitüsü, Enerji Sürdürülebilirlik Merkezi Yönetmeni Kang Yanbing, konuşmacı olarak katıldı.

        48

        "2060-Çin Enerjisine Genel Bakış" konulu oturumun moderatörlüğünü Uluslararası Enerji Forumu Genel Sekreteri Dr Sun Xiansheng yaptı.

        49

        "2060-Çin Enerjisine Genel Bakış" konulu oturuma, Çin Yeni Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı ve Finans Sorumlusu Leslie Maasdorp, konuşmacı olarak katıldı.

        50

        23. Dünya Enerji Kongresi'nde moderatörlüğünü Uluslararası Enerji Forumu Genel Sekreteri Dr Sun Xiansheng'in (solda) yaptığı "2060-Çin Enerjisine Genel Bakış" konulu oturuma, Çin Yeni Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı ve Finans Sorumlusu Leslie Maasdorp (sağ 2), Enerji Araştırma Enstitüsü, Enerji Sürdürülebilirlik Merkezi Yönetmeni Kang Yanbing (sol 2) ve Çevre Savunma Fonu Çin Programı Genel Müdürü Jianyu Zhang (sağda) konuşmacı olarak katıldı.

        51