Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Ağaoğlu TURMEPA'ya sponsor oldu! - Haberin Var Mı? Haberleri

        HT GAZETE

        Deniz Temiz Derneği TURMEPA’nın deniz temizleme aracı “Temiz Deniz Süpürgesi”, Ağaoğlu Şirketler Grubu sponsorluğunda ilk resmi seferine çıktı. Hedef Boğaz’ın sularını temizlemek. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Doğa bizim değil, çocuklarımızın, torunlarımızın bize emaneti. Bu emanete sahip çıkmamız gerekiyor” derken, inşaat sektörünün, ön yargıyla hep şehirleri ve doğayı betonlaştıran bir sektör olarak görüldüğünü dile getirdi. Ağaoğlu, “İşin doğasında aslında bu biraz var, doğrudur ama özellikle konut inşaatı sektöründe Türkiye şu anda dünyayla yarışabilecek bir noktaya geldi” diye konuştu.

        BEŞİKTAŞ’TAN HİSAR’A TURMEPA

        Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Yaramancı da, Boğaz’ın çöplerinin temizlenmesine dönük bir projeyi sivil toplum örgütü ve özel sektör sorumluluğu içinde devreye soktuklarını anlatarak, “Bu projemizin maliyetini üstlenen Ağaoğlu Şirketler Grubu ile yaptığımız 2 yıllık bir anlaşma çerçevesinde her gün bir teknemiz Beşiktaş’tan Rumeli Hisarı’na kadar, hatta daha da yukarılara çıkarak bu hizmeti yürütecek. Toplanan bu çöplerin bir yere dökülmesi sorumluluğunu da Beşiktaş Belediyesi üstlendi” dedi.

        1994’TE KURULDU

        Kurucuları arasında Rahmi Koç’un da yer aldığı TURMEPA Derneği, 1994’te deniz temizliği bilincini yaygınlaştırmak için kuruldu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ