Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? En pahalı 5 uçak bileti - Haberin Var Mı? Haberleri

        Güntay ŞİMŞEK- GAZETE HABERTURK

        Uçacağınız şehrin atmosferini oraya varmadan denemeye ne dersiniz?

        Havalimanında, sizin için simüle edilmiş bir odada, görsel ve işitsel donanımlarla birlikte, soğuk-sıcak, güneşli-kapalı, rüzgâr ve yağmuruyla ziyaret edeceğiniz şehrin havasını yaşamak istemez misiniz?

        Soğuk hava nemle birlikte nasıl bir etki gösteriyor? Çöl sıcaklığı insan bedeni üzerinde ne kadar bunaltıcı etki yapıyor?

        Rüzgârlı ama ara ara fırtınalı bir havaya “ayak basmadan” önce hem yanınıza alacağınız eşyaları, hem de ruhen kendinizi hazır etmeniz fena fikir olmasa gerek. Stockholm Arlanda Havalimanı, tam da yukarıda sıraladığım detayları içeren ilginç bir hizmetle yolcularının karşısına çıkmaya başladı. “The Climate Portal” adı verilen havalimanındaki bu odalara, dünyanın dört bir yanından ve çeşitli şehirlerden anlık bağlantılar sağlanıyor.

        Bunun için sıcak, soğuk ve büyük olmak üzere 3 ayrı oda oluşturulmuş. Mesela Stockholm’den Dubai’ye gidecekseniz. Uçacağınız bu kentin havasını daha gitmeden yaşamak için sıcak odaya giriyorsunuz. “The Climate Portal” size şehrin o anki hava durumunu, ses, görüntü, sıcak, soğuk, kuru çöl, rüzgârlı veya fırtınalı olmasına bağlı olarak simüle bir ortam yaşatıyor.Yolunuz Stockholm’e düşerse mutlaka bu tecrübeyi yaşayın. Seyahate bu şeklide hazırlanmanın nasıl bir şey olduğunu bir deneyin. Zira ağustos sonuna kadar havalimanında hizmet vermeye devam edecek. Belki başka havalimanlarında da önümüzdeki yıllarda yaygınlaşabilir.

        EN PAHALI 5 UÇAK BİLETİ

        Özel jetleri aratmayacak konforda hizmet veren havayollarının first class uçuşlarının gidiş-dönüş bilet fiyatları dudak uçuklatacak cinsten... First class hizmet veren havayolları New York gibi iş dünyasının sık seyahat ettiği merkezlerde birbirleriyle yoğun rekabet ediyorlar. En iyi şampanya ve şarapların, Michelin yıldızlı restoranlarda hazırlanan en seçkin yemek menülerinin, en iyi havyarların, en seçkin markaların yemek takımları, battaniye, pijama, yastık ve seyahat bakım çantalarının yer aldığı bu uçuşların doğal olarak fiyatları farklı oluyor.

        LUFTHANSA: HONG KONG-NEW YORK; 43.500 USD

        Almanya aktarmalı gerçekleşen, gidiş-dönüş bedelli 43 bin doların üzerinde seyreden bu first class uçuşta, özel yalıtımlarla dünyanın en sessiz kabininde ve nem oranının en ideal olduğu bir atmosfer vaat ediliyor. Ayrıca bu uçuşta özel yardımcılar, yolcuya ait bir alan, yardımcıların hazırlayacağı özel yatak, seçkin markaların seyahat kitleri, özel şarap menüsü ve Michelin yıldızlı yemekler ve hepsinde önemlisi yolculuk öncesinde, aktarmalarda ve seyahatin bitişinde özel yardımcılarla, özel transfer araçlarıyla first class hizmetin devam etmesi...

        EMIRATES: DUBAİ-LOS ANGELES 30.000 USD

        Yaklaşık 16 saat süren bu hattaki Emirates uçuşu, birçok patronu özel uçağından vazgeçirmiş. Airbus A380 ve Boeing 777’lerle yapılan bu hattaki uçuşlarda özel suitler yer alıyor. Her suitte ise özel mini bar, geniş yataklara dönüşen koltuklar, makyaj masası bulunuyor. Yerde başlayan ayrıcılıklı ve şaşırtan hizmetler, uçak içinde ikramlarla misafirini şaşırtıyor. Ancak A380’deki havada duş imkânı olması sebebiyle rakiplerinden ayrılıyor.

        ETIHAD AIRWAYS: ABU DABİ-SAN FRANCISCO 28.090 USD

        Havaya 3 odalı rezidansı çıkaran ilk havayolu olan Etihad, uçakta sinema keyfi veren ekranlar, özel mini barlar, al carte menülerle yolcularının adeta şaşkına çeviriyor.

        KORE HAVAYOLLARI: PEKİN-NEW YORK 27.000 USD

        First class’ta Kosmo Sleeper” ismini verdiği özel tasarım koltuklarını öne çıkaran Kore Havayolları, uzun uçuşlarda alanında verimliliği yakalayan en iyi havayollarından birisi. Tek tuşla oldukça konforlu yatağa dönüşen koltukların ahşap panellerle tasarlanmış olması, havada sıcak bir atmosfer ve ev havası hissi sağlamış.

        CATHAYPACIFIC: NEW YORK-HONG KONG 26.500 USD

        New York-Hong Kong arası 14 saatlik uçuşu Boeing 777-300ER model uçaklarla yapan Cathay Pacific, bu iki nokta arasında elit yolcuların vazgeçilmezi denebilir. Özellikle Hong Kong yemekleri, uluslararası şarap ve havyar, kahvaltılarda geniş seçenekler, konforlu yataklara dönüşen koltuklar ve kabin içi eğlence sistemi ayrıcalıkları olarak sıralanıyor.

        KLİPLERİN YOLCUSU YAŞAR İPEK!

        Bu hafta Airport’ta konuğum, fantazi müziğin güçlü sesi Yaşar İpek. Son iki klibini yurtdışında çeken İpek, gittiği şehirleri de gezmeyi ve farklılıklarını keşfetmeyi seven bir isim. Çok gezen bir sanatçı bulunca, ortaya güzel bir seyahat sohbeti çıktı. Ayrıca bu hafta Airport’ta, havayoluyla yolcuyu en fazla karşı karşıya getiren yolcu hakları; Berlin’deki turumuzun ikinci bölümü; Türkiye’nin yerlileştirerek bölgesel uçak olarak üreteceğini açıkladığı Dornier 328’in Almanya’daki merkezi ve Dornier’in ilginç hikâyesi Pazar 11.15’te Habertürk ekranlarında olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ