Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kariyer EY Türkiye geleceğin vergi profesyonellerini seçiyor! - İş-Yaşam Haberleri

        Dünyanın önde gelen denetim ve danışmanlık şirketlerinden EY Türkiye’nin vergi alanında kariyer yapmayı hedefleyen üniversite öğrencileriyle, yüksek lisans öğrencileri arasında düzenlediği “Vergi Maratonu 2015” yarışmasının başvuru süreci 26 Ocak tarihinde başladı. Yarışmanın birincisi yurtdışında gerçekleşecek olan “Yılın Genç Vergi Profesyoneli” yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.

        Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY Türkiye’nin, gelecek nesil vergi profesyonellerinin yeteneklerini bugünden keşfetmek ve kariyer fırsatlarını tanıtmak amacıyla düzenlediği Vergi Maratonu Yarışması’nın 2015 yılı başvuruları 26 Ocak’ta başladı.

        Vergi alanında kariyer yapmayı hedefleyen ve başvuru koşullarına uyan öğrenci ve yeni mezunlar arasında bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Vergi Maratonu” yarışmasında finale kalan adaylar, EY Türkiye vergi üstatlarıyla birebir çalışma fırsatı yakalıyor vegala gecesinde sektörün önemli isimleriyle bir araya geliyor.

        Vergi Maratonu Yarışması’nın birincisine 5.000 TL’lik para ödülünün yanı sıra, yurt dışında gerçekleşecek olan “Yılın Genç Vergi Profesyoneli (Young Tax Professional of the Year)” yarışmasında ülkemizi temsil etme fırsatı yakalayacağını söyleyen EY Türkiye Vergi Bölümü Ortağı Yusuf Penezoğlu, “EY Türkiye olarak amacımız öğrencilerin vergi alanında kariyer yapmalarını teşvik etmek. Yarışmanın ikincisini 3.000 TL, üçüncüsünüise 1.000 TL’lik para ödülü bekliyor. Ayrıca, yarışmada finale kalan tüm adaylar, EY Türkiye’de staj yapmaya hak kazanıyor” dedi.

        31 Mart’ta başvuruları sona erecek olan yarışmanın Jüri Toplantısı 12 Mayıs’ta, Türkiye Finali ise 13 Mayıs’ta gerçekleşecek. Yarışmaya başvurmak isteyen adaylar www.vergimaratonu.com sayfasını ziyaret edebilirler.

        “Vergi Maratonu 2015” juri üyeleri ise şöyle:

        1- Prof.Dr. Billur Yaltı – Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi

        2 -Doç.Dr. Leyla Ateş – İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi

        3- Nukhet Erkekel Irmak-Novartis Grup Vergi Başkanı

        4- Nihal Kanay - Ülke Finans Kontroloru Shell&Turcas Petrol A.Ş.

        5- Erdal Çalıkoğlu - EY Türkiye Vergi Bölüm Başkanı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ