Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten kıdem tazminatı açıklaması - İş-Yaşam Haberleri

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Habertürk'te katıldığı programda soruları cevaplandırdı

        İşte bakan Çelik'in konuşmasının satır başları;

        Çift maaş ikramiyesi sorusuna karşılık Bakan çelik CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ikramiye vaadini eleştirdi. Çelik, "Kılıçdaroğlu'na bitişin tükenişin çaresizliğin göstergesidir" dedi. Bakan Çelik Kılıçdaroğlu'nun SGK'yı eski Türkiye'ye dönüştürme çabası içinde olduğunu vurguladı.

        Çalışma Bakanı Çelik, "Artık ekonomiler dar ülke kapsamında değil, sizi herkes izliyor yabancı yatırımcı sizin yaptıklarınıza bakıyor. Kılıçdaroğlu'nun 2 maaş vaadini doğru bulmuyorum" diye konuştu.

        Zam verelim ama hesabımıız yaparak verelim Biz bu güne kadar enflasyon altında hiç bir ücretliyi bırakmadık.

        Kıdem tazminatı sorusuna Bakan Çelik şöyle yanıt verdi:

        Çok net ifade ediyorum ben isterdim ki 7 Haziran'a kadar kıdem tazminatı işini çözebilseydik. İş güvenliği ile ilgili bir yasa var, 90 maddelik. Bu yasayı geçirip Meclis tatile çıkacak. O yasa Meclis'e gelmişken kıdem tazminatını ilave edebiliriz, gruplarla anlaşıp. Ama şunu anlatmaya çalılşıyoruz: İşçinin tazminat parası patronun cebinde 15 yıl kalmasın. Yani bunda da serbestlik yapalım. İşçinin parası kendi hesabında duracak ama devlet bundan kazançlı çıkacak.

        Taşeronluk sistemi ile ilgili soru üzerine Bakan Çelik, "Taşeron sistemini düzenledik. Seçimden sonra gerekli ayrıntıları açıklayacağız." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ