Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Milan’ın sahibi Silvio Berlusconi kulübün yüzde 75’lik hissesini Çinli Wahaha Group’a sattığını açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Sefer YÜKSEL / HT GAZETE

        İtalya’nın en köklü kulüplerinden biri olan Milan’ın sahibi Silvio Berlusconi’nin kulübün yüzde 75’lik hissesini Çinlilere sattığını açıklaması dünya gündemine bomba gibi düştü. Berlusconi, İtalyan medyasında yer alan demecinde “Her şeyin resmileşmesi için birkaç aya daha ihtiyacımız var. Kızım Barbara, icra kurulu başkanı olarak kalmaya devam edecek” dedi. İtalyan medyası, toplam 1 milyar Euro’yu bulan anlaşmanın detaylarının ilerleyen günlerde belli olacağını yazdı. Bu açıklamalar bütün Avrupa basınında geniş yankı buldu.

        ‘1 NİSAN ŞAKASI OLSA GEREK’

        Ancak Berlusconi’ye Çin’den yanıt gecikmedi. Çin’in önde gelen içecek üreticisi Hangzhou Wahaha Group, İtalyan basınında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Zong Qinghou ise Milan’ı alacaklarına yönelik haberlere yönelik “1 Nisan şakası olsa gerek” açıklamasında bulundu. Milan, son dönemde kazandığı başarılarla değil tasarruf tedbirleriyle gündeme geliyor.

        RAKİPLERİ ATLETICO MADRID VE SOCHAUX'DA HİSSE ALDI

        Zong Qinghou açıklamasında rakipleri Wanda Group’un yolundan gidip Avrupa’da futbol takımı almayacaklarını belirtti. Çinli Wanda Group, geçtiğimiz günlerde Atletico Madrid’in yüzde 20 hissesini 45 milyon Euro’ya satın almıştı. Yine Çinli şirket Tech Pro Technology Development’ın da Fransız takımı Sochaux’yu Peugeot’dan satın almak üzere olduğu biliniyor. Avrupa basınındaki yorumlar ise her ne kadar aksini açıklasalar da, Hangzhou Wahaha Group’un Milan’ı satın alacağı yönünde.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ