Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Vatandaşı kandırana 3 yıla kadar hapis istemi - İş-Yaşam Haberleri

        Vatandaşları 'dosya masrafınızı bankadan alacağız' diye kandırmaya çalışanlar için 3 yıla kadar hapis istendi. Uzmanlar 'Gelen telefonlara ve reklamlara inanmayın' çağrısı yaptıKredi dosya masrafları, kredi kartı aidatı ve hesap işletim ücretlerinin iadesi gibi işlemleri yaptıkları iddiasıyla piyasadan para toplama eylemi ilk kez yargıya taşındı. Ankara Başsavcılığı, kurdukları internet sitesi aracılığıyla bu vaatlerde bulunan iki kişi hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

        Toplumda; banka kredisi dosya masrafları, kredi kartı aidatı, hesap işletim ücretleri ve elektrik kayıp kaçak bedelleri gibi masraf kalemlerinin geri alınması bilinci oluşunca bütün bu işlemlere aracılık etme taahhüdünde bulunan çok sayıda internet sitesi kuruldu. Ankara'da kurulan bir internet sitesi sahiplerinin bu tür hizmetler verdiklerini duyurmak için bir avukatın cep telefonunu aramaları üzerine avukat Ankara Barosu'na başvurdu. Baro yaptığı araştırma sonucunda internet sitesi sahiplerinin bu yolla vatandaştan para topladığını belirledi ve site sahipleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Site yöneticileri hakkında 1 yıldan 3'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        KAYMAKAMLIĞA GİDİN

        İddianamede,"Şüphelilerin, tüketiciyi bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti adı altında Avukatlık Kanunu'nun 35'inci maddesinde yazılı yalnızca avukatlara ait olan yetkileri kullanarak hukuki konularda yol gösterdikleri, mütalaa (görüş) verdikleri, adli işlemleri takip etmek için bu işlere ait evrakları düzenledikleri ve kişilere para karşılığında sattıkları anlaşılmıştır" denildi. Konuşla ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar, "Bu tür insanlar her yerde türedi. Bir dilekçe örneğini bile 80-100 liraya satmaya kalkıyorlar. Oysa bu dilekçeler her yerde bulunuyor. Bu tür insanlar tüketiciyi bankadan parasını alacaklarını söyleyerek kandırıyor. kimseye inanmayın. Bu tür paralarınızı almak için en yakın kaymakamlıktakı Tüketici Hakem Heyeti'ne gidin yetkililer size yardım eder" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ