Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Milli Piyango ihalesinde sözleşme yenilenmeyecek - İş-Yaşam Haberleri

        Daha önce Milli Piyango şansoyunlarını işletmek için lisans sözleşmesini imzalamak üzere 15Nisan'a kadar ek süre alan Net Holding , sözleşmeninbu tarihte imzalanamayacağını açıkladı.

        Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada, "Sözleşmenin imzalanacağıyeni tarihin tarafımıza bildirilmesine istinadenyatırımcılarımızla ivedilikle paylaşılacağını kamuoyuna arzederiz" denildi.

        Net Holding ortağı olduğu Net Şans ile Hitay'ın kurduğuortak girişim grubu 2.7 milyar dolarla Milli Piyango şans oyunlarının 10 yılsüreyle işletme hakkı ihalesini geçen yıl kazandı.

        Tekliflerin dolar ile yapıldığı ihalenin yapıldığı 15 Temmuztarihinden bu yana TL, dolar karşısında yüzde 21 değer kaybetti. Bir analist kurdaki değer kaybının finansman açısından baskıyaratmış olabileceğini söyledi.

        BAKANDAN AÇIKLAMA GELDİ

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek : "Milli Piyango için süre uzatımını daha önce yaptık, muhtemelen süre uzatımı olmayacak. İhalede ikinci olanla süreç başlayacak" dedi

        İKİNCİ EN İYİ TEKLİFİ ERG-AHLATÇI ORTAK GİRİŞİM GRUBU VERDİ

        Geçen yıl 15 Temmuz'da yapılan ihaleye 2.755 milyar dolarile en iyi teklifi veren Net Şans-Hitay ortak girişim grubununardından ikinci iyi teklifi 2.75 milyar dolar ile ERG-AhlatçıOrtak Girişim Grubu vermişti. Net Holding'in bu işlemi 2014yılında Türkiye'de gerçekleşen 22 milyar dolarlık birleşme vesatın alma işlemleri arasında en büyük işlem olmuştu.

        HİSSELERİ GERİLEDİ

        Net Şans'ın ana ortağı Net Holding'in hisseleriŞimşek'in açıklamasının ardından kayıplarını artırarak yüzde10.74 düşüşle taban fiyat olan 3.24 liraya geriledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ