Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Angela Merkel'den flaş Yunanistan açıklaması - İş-Yaşam Haberleri

        Almanya Başbakanı AngelaMerkel, Avrupa'nın geçmişe kıyasla Yunanistan'daki gibi borçkrizleriyle çok daha iyi bir şekilde başa çıkabildiğini söyledi. Merkel, "Avrupa şu anda Yunanistan'da gördüğümüz gibi krizdurumlarıyla çok daha iyi başa çıkabiliyor, çünkü birlikte çokbüyük şeyler başardık. Eğer referandumdan sonra Yunanistan görüşmek isterse onlara 'hayır' demeyiz" dedi.

        Merkel ayrıca Avrupa içinde taviz ve uzlaşı bulmanın önemliolduğunu ancak bu çabanın AB'de birliktelik prensibine zararvermemesi gerektiğini ifade etti.

        Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü ise Yunanistan'ın"özel bir durum" olduğunu belirterek, Alman hükümetinin en önde gelen hedefinin euro bölgesiningüçlenmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, koalisyon ortağı SPD'ninlideri ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan için kapıyı referandum sonrası içinde açık tuttu.

        Merkel, "Yunanistan cömert bir teklif aldı. Eğer Yunan hükümetireferandumdan sonra daha fazla görüşme ister ise buna hayır demeyeceğiz. Kurtarma programı sona erdikten sonra da Yunanistanile müzakerelere açığız. Ancak Yunan tarafında uzlaşma isteği yok.Eğer uzlaşma için alan var ise Avrupa bunun üzerinde çalışır" diyekonuştu.

        Merkel ayrıca, şu anda Yunanistan konusunda yeni bir liderlerzirvesine ihtiyaç görmediğini, Yunanistan'da yapılacak referandumsonrasında durumun değişmesi halinde bir zirve toplanmasınındeğerlendirilebileceğini ifade etti. Merkel, Bundestag'da Yunanistankonusunu çarşamba günü ele alacaklarını da vurguladı. Ekonomi Bakanı Gabriel ise Yunanistan'a karşı daha sert birtutum takındı. Yunanistan'ın yardım istediğini ancak, o yardımıalmak için gerekli reformları kabul etmeye yanaşmadığını ifadeeden Gabriel, "Yunan hükümeti Euro Bölgesi üyesi olmanın şartlarınıtek taraflı değiştirmek istiyoru. Eğer Euro Bölgesi bu taleplereboyun eğer ise istikrarsızlaşır" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ