Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bazı Yunan bankaları kapanabilir - İş-Yaşam Haberleri

        Avrupalı yetkililer bazı büyük Yunan bankalarının herhangibir kurtarma paketi sonrasında sektörün yeniden yapılandırılması çerçevesinde kapanarak diğergüçlü rakipler tarafından alınabileceğini söylüyor.

        Avrupalı liderler Pazar günü buluşarak Yunanistan'ı euro bölgesinden çıkışın eşiğine getirenkrize bir çözüm bulabilmek için son dakika görüşmeleri gerçekleştirecekler.

        Reuters'a konuşan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, yeni kurtarma paketindenbağımsız olarak ekonomik ve siyasi çalkantıdan yıpranan bazı Yunan bankalarının kapanarak dahagüçlü rakiplerle birleşmek zorunda kalabileceğini belirtiyor. Bir yetkili Yunanistan'ın en büyük dört bankası National Bank of Greece , Eurobank, Piraeus ve Alpha Bank'ın iki bankaya düşürülebileceğinibelirtirken, böyle bir önlemin Atina'dan güçlü bir direnişle karşılaşacağı tahmin ediliyor. Bir diğer kaynak ise bankaların birleşmelerinin her ne kadar gerekli olsa da uzun vadedegerçekleştirilebileceğini belirtti.

        ATİNA BORSASI AÇILMIYOR

        Bu aradaYunanistan Sermaye Piyasaları Komisyonu, bankaların 13 Temmuz'akadar kapalı kalacaklarının açıklanmasının ardından Atina Borsası'nında aynı tarihe kadar kapalı kalmasını kararlaştırdı. Atina Borsası 29 Haziran'dan bu yana kapalı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ