Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Soma'da Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi ilk mezunlarını verdi - İş-Yaşam Haberleri

        13 Mayıs 2014’te yaşanan maden kazasında 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma’da kadınlar gelir yaratan iş modeline kavuştu. Soma’da kadınlara gelir yaratan bir iş modeli oluşturmak üzere Türkiye Vodafone Vakfı, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Soma Belediyesi’nin işbirliğiyle Aralık 2014’te hayata geçirilen Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi ilk mezunlarını verdi.

        370 kadının kayıtlı bulunduğu merkezden mezun olan 124 kadın kursiyere mesleki eğitim sertifikaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel,Türkiye Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü Gizem Keçeci ve KAGİDER Başkanı Sanem Oktar’ın katıldığı törenle verildi.

        ENGLISH HOME SİPARİŞ VERDİ

        Ağırlıklı olarak el işi eğitimlerinin verildiği merkezde, Somalı kadınlar yeni eğitim döneminde ünlü tasarımcı Arzu Kaprol’un hazırladığı tasarımlarıişleyecek. English Home, merkeze Vodafone’dan sonra sipariş veren ilk marka oldu. Anlaşma ile Somalı kadınların işlediği 22 bin havlu ekim ayında English Home mağazalarında satışa sunulacak. Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi”ni bölgede el işi üretiminin merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Süel “Somalı kadınlarımızı iletişim teknolojilerinin sunduğu imkânlarla tanıştırarak sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

        HUAWEI ILE 5G ANLAŞMASI IMZALADI

        Vodafone ve Huawei global olarak 5. nesil mobil iletişim teknolojilerinin geliştirilmesi için anlaşma imzaladı. Anlaşmada 2 teknoloji şirketinin ortak bir çalışma grubu kurması da yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ