Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Daikin, Türkiye’ye 6 milyon liralık deneyimleme merkezi yatırımı yaptı - İş-Yaşam Haberleri

        Daikin,Türkiye’de deneyimleme merkezi açtı. 6 milyon lira yatırımla hayata geçirilen ve mühendisler ile gençlere hitap eden merkezde iklimlendirme ürünlerisunulacak. Fuha İstanbul adlı merkezin tanıtımtoplantısına Daikin Türkiye CEO'su Hasan Önder, Daikin Europe N.V Başkanı ve DaikinIndustries Ltd Başkan Yardımcısı Masatsugu Minaka, Daikin EuropeN.V Yönetim Kurulu Başkanı ve Daikin Industries Ltd Yönetim KuruluÜyesi Frans Hoorelbeke katıldı.

        Toplantıda söz alan Minaka,şirketinin dünyanın en büyük ve Avrupa’nın ilk deneyimleme merkeziniTürkiye’de açma kararında ülkeye duyduğu güvenin önemli roloynadığını vurguladı. Minaka, ekonominin durgunluğuna rağmen Türkiye’ye yatırıma devamedeceklerini de ekledi.

        Daikin Europe N.V Yönetim Kurulu Başkanı ve Daikin Industries LtdYönetim Kurulu Üyesi Frans Hoorelbeke ise 200 milyar dolarlık iklimlendirmesektöründe paylarının 17 milyar dolar olduğunu bildirerek; “Soğutmadaiyi bir yerdeyiz. Isıtmada da durum böyle olmalı. Bu anlamda attığımızen büyük adımlardan biri Daikin Türkiye’yi devreye almak oldu.” dedi.Hoorelbeke, Daikin Türkiye’nin inovatif uygulamalarına işaret etti ve“Yeni açılan Fuha, bu uygulamalardan biri. Yani Daikin Türkiye’ninbüyüme rakamları, başarıları ve inovatif yönetim anlayışı burayayatırım yaparken koyduğumuz hedefleri yakalayabileceğimizi ortayakoymuştur” ifadelerini kullandı.

        Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder de Fuha’nın 2 seneye dayananaraştırmaların ve girişimlerin ardından devreye alındığını belirterek şunları söyledi:“Yatırımcıların, mimarların, mühendislerin bir binada uygulanabilecekher türlü iklimlendirme ürününü bir arada görebileceği Fuha, önemlideneyim imkanı vaat ediyor. Bir rehberin önderliğinde turlanacakmerkez, tek bir sistemle bir evde ısıtma, soğutma, sıcak su talebinikarşılayabilen ısı pompası sistemleri, nem alıp nem verebilen klimatekniği, yeni ve daha çevreci gaz R32 gibi yenilikleri yakındantanımayı mümkün kılıyor. 2 bin metrekare alana yayılan iki katlı, 20duraklı Fuha, bireylerin iklimlendirme konusunda merak ettiği tümsorulara yanıt veriyor. Inverter tekniğinden yenilenebilir enerjiürünlerine, ses seviyesine dek iklimlendirme sistemleri ile ilgilidetaylar merkezde paylaşılacak.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ