Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kaynak Holding'e paralel yapı incelemesi - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Siber suçlar ve mali şube ekipleri Kaynak Holding'inmerkez binası dahil 22 ayrı adreste arama yapıyor. Operasyon 14:30'da başladı.

        Gazete Habertürk muhabiri Nihat Uludağ, siber polisin holding binasında bulunan bütün bilgisayar ve veri kayıtlarının imajını alacağını ve soruşturmanın genişletilmesinin beklendiği bildirildi.

        Habertürk muhabiri Uludağ, İstanbul mali şube ekipleri ve siber polisin öğlen saatlerinde Kaynak Holding'in Bağcılar'daki merkez binası olmak üzere 20 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptığını, baskının amacının paralel yapı soruşturması kapsamında paralel yapıya finansman sağlanması olduğunun öğrendildiğini söyledi.

        Uludağ, daha önce de Kaynak Holding'e MASAK ekipleri tarafından operasyon yapıldığını, söz konusu operasyonda elde edilen bilgilerle bugünkü operasyonun başlatıldığını belirtti.

        Fotoğrafta sivil polislerin çanta ve bavullarla holding binasına girdiği görülüyor.

        Kaynak Holding bünyesinde FEM, Güvender, Zirve, Anafen gibi sınavlara hazırlık yayınları ve dersaneler, Sürat Kargo, Sürat Lojistik, Sürat Kurye, NT mağazaları, Zambak Medya, Sızıntı dergisi, Nüanstur, Bereket mağazaları gibi şirketler bulunuyor.

        Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 3 Şubat 2015 tarihinde Bank Asya'nın yönetim kurulunu belirleyen yüzde 40'lık imtiyazlı payın yüzde 63'lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar vermişti. BDDK ayrıca, Kaynak Holding'in kontrol gücüne sahip olduğu Sürat Basım ile Forum İnşaat'a ait Bank Asya pay defterine kayıtlı A grubu nitelikli hisselerin temettü dışındaki ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasını kararlaştırmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ