Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İşte MHP'nin ekonomik vaadleri - İş-Yaşam Haberleri

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısına katıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli ekonomik vaatlerini açıkladı. İşte MHP lideri Bahçeli'nin konuşması ve ekonomik vaatleri

        2 milyon 800 bin yeni istihdam sağlayacağız. Kişi başı milli gelir 13 bin dolara, ihracat 30 milyar dolara erişecektir. Ve istihdam yaklaşık 29.1 milyon kişiye ulaşacaktır. İş gücüne katılım oranını yüzde 47.8'e çıkaracağız. Gayrisafi yurtiçi hasıla 1.7 trilyon dolara çıkacak. Kişi başına gelir 20 bin dolara ihracat 400 milyar dolara yükselecektir. İstihdam sayısı da 33.2 milyon kişiye ulaşacaktır. Uzun vadeli stratejimiz ise 2053 yılında Türkiye'nin küresel güç ve lider ülke olmasını sağlamaktır.

        "FİYAT İSTİKRARINI SAĞLAYACAĞIZ"

        Ekonomiye ilişkin 7 temel alanda yapısal mahiyetli reformlar yapacağız. Öncelikle bu reformlarla neleri hedeflediğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu reformlarla sürdürülebilir ve yüksek büyüme ortamını tesis edeceğiz. Ekonominin dış kaynağa olan bağımlılığını azaltacağız. Türkiye ekonomisini şoklara karşı dayanıklı hale getireceğiz. Ekonomi genelinde verimliliği artıracağız. Fiyat istikrarını sağlayacğız. Ekonomik büyümeden taviz vermeden cari açığı kontrol altına alacağız. Bütçe gelir ve giderlerinimn kalitesini iyileştireceğiz. Ekonomik kaynakları üretken alanlara yönlendireceğiz. Gelirin daha adil bölüşümünü sağlayarak yoksulluğu azaltacağız. İstihdamı teşvik edici, bir iş gücü piyasası kuracağız. AR-GE desteklerini artıracağız. Girişimciliği destekleyeceğiz ve ekonominin rekabet gücünü artıracağız. Böylece firmalarımızın karlılığını ve vatandaşlarımızın gelirini artıracağız.

        Ekonomide üretimin artırılması ve ithalat bağımlılığının azaltılması alanında üreticilerimize belli standartta ve uygun maliyette girdi temin edeceğiz. Girdilerin ve yatırım mallarının yurt içinde üretimini sağlayacağız.

        "YURT İÇİ YATIRIMLARI ARTIRACAĞIZ"

        İkinci reform alanımız yurt içi yatırımların artırılmasıdır. Kamuda ve Türkiye genelinde israfı önleyecek tedbirler alacağız. Yüksek katma değer ve teknolojili yatırım projelerine yüzde yüze kadar yatırım indirimini vereceğiz. Bankacılık sisteminde aracılık maliyetlerini azaltacağız. Yatırımcılara arsa arazi tesislerini etkinleştireceğiz. Vergi reformu da önem verdiğimiz bir konudur. Basit anlaşılır bir vergi sistemi kuracağız. Kayıtdışılık ve kaçakçılıkla etkin bir mücadele vereceğiz ve vergiyi tabana yayacağız.

        "YOKSULLUKLA MÜCADELEYE ÖNEM VERECEĞİZ"

        Dördüncü reform alanımız harcama reformudur. Kamu harcamaları yeniden önceliklendirilecek AR-GE ve yenilikçiliği teşvik edici harcamalara daha fazla kaynak ayıracağız. Şeffaf ve iyi denetlenen bir bütçe sistemi kuracağız. Gelirin adil bölüşümü ve yoksullukla mücadele önem verdiğimiz bir reform alanıdır. Sosyal yardım ödemelerini artıracağız. Dolaylı vergilerin vergi içindeki payını azaltacağız. Her aileden en az bir kişiye iş sağlayacağız. 700 TL desteği evin hamınına vereceğiz.

        "MUHTAÇ AİLELERE HİLAL KART VERECEĞİZ"

        Muhtaç ailelere hilal kart vererek bütün yardımları bu karttla almalarını sağlayacağız. Emeklilerin daha yüksek emekli maaşı almasını sağlayacağız. Evi olmayan muhtaç ailelere 25 TL kira yardımında bulunacağız. Asgari ücretlilere büyük şehirlerde şehir içi ulaşım parası vereceğiz. Kamu arazilerini yoksul vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz. Her aileden birine iş bulacağız. Kredi kartı borcundan vatandaşlarımızı kurtaracağız. Emeklilere yıllık iki bin 800 destek ödemesi yapacağız. Emeklilerimizin banka promosyonu alabilmelerinin önünü açacağız. Emekli aylığı zammını özel bir endeksle beliryeceğiz. Emekli aylığı hesabındaki refah payını çoğaltacağız. 65 yaş aylığını 300 liraya yükselteceğiz.

        "TARIM VE HAYVANCILIĞI DESTEKLEYECEĞİZ"

        Tarım ve hayvancılık seketörü altıncı reform alanımızdır. Arazi reformunu gerçekleştireceğiz. Tarımda rekabet gücünü ve gelirini artıracağız. Bunun için mazot, gübre, yem, elektirik gibi girdilerden vergi almayacağız. Böylece mazotu 1 lira 75 kuruştan vereceğiz. Son reform alanımız işgücü piyasası ve çalışma hayatı reformu olacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ