Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Diyarbakır'dan yurt dışı uçak seferi başladı - İş-Yaşam Haberleri

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        Türk Havayolları (THY) tarafından Diyarbakır'dan yapılacak yurtdışı seferler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, Orhan Miroğlu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve işadamlarının katılımıyla başladı.

        Diyarbakır Havalimanı'nda terminal binası ve apron yetersizliğinden dolayı yurt dışı seferler yapılamıyordu. 300 milyon liralık yatırımla yaklaşık 6 ay önce hizmete açılan terminal binasında ilk sefer Irak'ın Erbil kentine yapıldı.

        EKER: ŞİMDİLİK SADECE YOLCU TAŞIMACILIĞI YAPILACAK

        Irak'a yapılacak seferlerin ticaret ve turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını belirten, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker şöyle konuştu; "Şimdilik sadece yolcu taşımacılığı yapılacak, ama gümrük altyapısı, müsait olduğu için ihtiyaç halinde ileride kargo taşımacılığına dönüşme ihtimali de var. Diyarbakır'ın yeni havalimanı körüklü sistemle uluslararası uçuşlara güvenli ve tüm ihtiyaçları karşılayabilecek kapasiteye sahip."

        VALİ AKSOY: SIRA KIBRIS VE BAZI AVRUPA ÜLKELERİ VAR

        Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ise haftada 3 gün Erbil'e seferler düzenleneceğini hatırlatarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve bazı Avrupa ülkelerine de uçuşların yapılması için öne hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ