Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Piyasalarda tansiyon düşüyor - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu görüşmesi öncesinde uluslararası piyasalarda 2.8875 TL’den işlem gören dolar, kongre kararıyla 3 TL sınırına fırlamıştı.Bugün yaşanan gelişmelerle birlikte piyasalarda tansiyon düşerken, dolar Davutoğlu'nun açıklamalarının ardındangerilemeyebaşladı ve günü 2,9305liradan noktaladı.

        Euro da benzer şekilde 3,40 lira seviyelerinden 3,3440 liraya kadar geriledi.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        BORSAİKİNCİ YARIDA TOPARLADI

        Açılıştayüzde 2'nin üzerinde kayıpla başlayan Borsa İstanbul Endeksi, günü ise yüzde 0,86'lik kayıpla 78 bin 698puandan bitirdi. Günün ikinci bölümünün hemen başında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmaya başlaması ile endeks yükselişe geçti ve kayıplarını telafi ederek bir süre artıya geçti.

        Öte yandan piyasaların bugün merakla takip ettiği bir diğer görüşme de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'yı ağırladı.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ

        "TÜRKİYE'DE BUGÜNDEN İTİBAREN..."

        Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, bir televizyon kanalının yayınına katıldı. Ertem, AK Parti'de kongre kararı alınmasının ardından dolardaki yükselişi de yorumladı.

        Cemil Ertem özetle şöyle konuştu:

        "Dolarda gelişmekte olan para birimlerinden büyük ayrışma yok. Kongre kararıyla Türk Lirası hızla eridi ama gece sığ bir piyasa vardı. Bu sabah ise düzeltmeyi gördük. Akşam en kötü durumda bile Güney Afrika randı ile arasındaki fark yüzde 1'den azdı. Akşamki kararı piyasalar esasında yalnızca AK Parti'nin iç meselesi olarak algıladı. Siyasi belirsizliği önemli ölçüde ortadan kaldıracak. Piyasaların bunu şu saatten sonra olumlu karşılaması gerektiğini düşünüyorum. Şu an dolarda geriye gidiş var. ABD'den gelen haberler de doların geri gitmesini sağlayacak haberler. Doların iki üç gündür yukarı çıkması spekülatif bir şey. Doları yukarı taşıyacak Fed üyeleri oy hakkı olmayan üyeler. Kriz sürecinde görebileceğimiz bir spekütatif hareket. Küresel piyasalarda ve Türkiye'de bugünden itibaren düzelme bekliyorum. Fed için yeni bir genişleme dalgası gelecek haberleri de gelmeye başladı. İktidar partisinin ekonomi programını ekonomi yönetimini etkileyecek bir durum olarak görmüyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ