Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Vakko küçüklerle büyüyor - İş-Yaşam Haberleri

        Menekşe ATASELİM - Gazete HABERTÜRK

        Yüzde 25’lik ciro artışı elde ederek 2015’i Türkiye lüks pazarından 2 kat fazla büyümeyle kapatan Vakko, yeni yatırımlar peşinde. İlk çeyrekte de aynı oranda büyüyen markanın planlarını konuşmak için bir araya geldiğimiz Vakko CEO’su Jaklin Güner, 500 milyon TL’lik ciroyu 2020’de 1 milyar TL’yeçıkaracaklarını söyledi. Perakende; terör olayları, yüksek kur, sert rekabet gibi etkilerle zor zamanlar geçirirken nasıl bir strateji izleyeceklerini sorduğum Güner, “Sürekli yeni ürün geliştirme ve hayatı 360 derece kapsayacak çeşitlilik” yanıtını verdi.

        Vakko’nun 1989’da Türkiye’de kendi ikolatasını üreten ilk giyim markası olduğunu hatırlatan Güner, “Çikolatanın yanına geçen yıl dondurmayıekledik. 90’larda parfüm satışınabaşlamıştık. 1-2 aya kadar Vakkomarka kolonya da vitrine çıkacak”dedi. Dijitalleşmeyle birlikte görselerişimin artmasının lükse ulaşmaistediğini tetiklediğini kaydedenGüner, “Eskiden belli mağazalara,mekânlara gitmeyen lüksünuzağındaydı. Artık cep telefonu ileher şey parmakların ucunda. Bu da talebi artırıyor. Büyükalışverişler olmasa bileo deneyimi yaşatacakürünlere talep yüksek”diye konuştu.

        Son 10yıldır eşarp, çikolata,kravat, monogram çantasatışlarının hedeflerinüzerinde arttığına dikkatçeken Güner, şöyledevam etti: “Örneğinçikolata satışı son 2yılda yüzde 60 arttı.Daha genç ve ulaşılabilirmarkamız Vakkoramayüzde 56 büyüdü. Biz de yeniliklerisürdüreceğiz.”

        AKMERKEZ’DE KAFE PLANI

        Vakko’nun İstanbulAkmerkez’deki mağazasının caddeyebakan cephesinde bir kafe açmaplanı olduğu da şu sıralar sektörünkapalı kapılar ardında bahsettiğikonulardan biri. CEO Günerise kafeyle ilgili detaylı bilgipaylaşmaktan kaçınarakşu yanıtı verdi: “Çikolataile başlayan yeme içmegirişimine dondurma eklendi.Bunları pasta da takip edebilir;bir patisserie (pastane)veya kafe de... Nedenolmasın. Lüksün hayatınher alanına dokunabileceğinidüşünüyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ