Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Murat Ülker: Bana sorumluluklarımı anlatan güzel bir yazı - İş-Yaşam Haberleri

        Yıldız Holding'in bisküvi, çikolata ve şekerleme şirketlerini tek çatı altında birleştirdiği Pladis ileHak İş'e bağlı Özgıda İş Sendikası Karaman'da iftar düzenledi. İftarda aralarında Murat Ülker'in de bulunduğu Yıldız Holding ve Pladis'in üst düzey yöneticileri de yer aldı. İftara katılan gazeteci Rahim Er'in Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker hakkında kaleme aldığı yazısıyla ilgili olarak Murat Ülker Twitter hesabından şu mesajı yayınladı: ""Bana sorumluluklarımı hatırlatan güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler."

        Rahim Er Türkiye Gazetesi'nde yayımlanan yazısında, Murat Ülker'i başarıya götüren özelliklerini şu şekilde sıraladı:

        "1-Murat Ülker'in bizzat ifade ettiği gibi 'işini kendisinden daha iyi bilenlerle çalışması'. Kendisinden daha kabiliyetli insanlarla çalışacak kadar zeki ve medeni cesaret sahibi. Nitekim ekibini yetkin, görgülü ve saygılı bulduk.

        2-Kul hakkına titizlik göstermesi. 'İş yerinde sendikalaşmayı ben teşvik ettim' dedikten sonra işçilerin her zaman haklarını ferden arayamayacakları keyfiyetinden hareketle bir temel ve iki dünyayı alakadar eden mes'eleye 'yoksa kul hakkı geçer' diyerek bilhassa özen göstermesi.

        3-Tevazuu. İşçilerle konuşurken samimi bir alçak gönüllük ve arkadaş havasındaydı. Bu sırada rol yapmıyordu. Sadeydi ve bunun üslubu olduğu belliydi.

        4-Çok çalışması. Dünyanın hemen her memleketine ayak basmış. Böylece bir çok ülkede üretim yapıp 74 ülkeye ihracat gerçekleştirmekte. 'Bu uçak bana senede iki aylık iş günü kazandırmakta. Gündüz pilotlar, gece biz uyuyoruz' diyor.

        Ayrıca tabiat düşkünü ve 20 metreye kadar dalabilen gözü pek bir yüzücü.

        5-Aslına, inancına, ameline sadakat ve vefa sahibi olması. 'Burası benim vatanım; vatanımı bırakıp bir yere gitmeyi düşünemem' demekte.

        6-Aidiyetiyle barışıklığı, 'Ben Müslümanım!' cümlesi, bazı söylediklerinde gerekçe hükmünde. Ezeli ve ebedi olan mutlak Melik'ül Mülk'ün verdiği emaneti yerli yerince kullanma şuurundaki uyanıklık, başarı zincirindeki son halkadır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ