Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Mevlüt Çavuşoğlu ve Lavrov bir araya geldi - İş-Yaşam Haberleri

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ileRus Dışişleri Bakanı Lavrov Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda bir araya geldi. Görüşme 36 dakika sürdü. Lavrov, Çavuşoğlu'na katılımı için teşekkür etti. Kremlin görüşmenin ardından, "Türkiye ile ilişkilerin eski haline dönmesi için bir ay veya daha uzun sürebilecek yoğun görüşmeler gerçekleşecek" ifadesini kullandı.

        UÇAK DÜŞÜRME OLAYI SONRASINDAKİ EN ÜST DÜZEY GÖRÜŞME

        Bu ziyaret 24 Kasım'da yaşanan uçak düşürme hadisesinden sonra Türkiye'den Rusya'ya düzenlenen en üst düzeyde ziyaret oldu. Çavuşoğlu ile Lavrov son olarak 3 Aralık tarihinde AGİT Dışişleri Bakanları toplantısı için gittikleri Belgrad'da bir araya gelmişlerdi.

        ERDOĞAN VE PUTİN AĞUSTOSTA GÖRÜŞECEK

        Rus Interfax Ajansı haberine göre Çavuşoğlu, Erdoğan ve Putin Ağustos ayında Soçi'de görüşebileceğini söyledi. Rus Interfax Ajansı'na konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Rusya ve Türkiye, Suriye konusunda yakın işbirliği içinde olacak. Türkiye ile Rusya Suriye'de siyasi çözüm için yakınlaşmalı. Azerbaycan ve Kazakistan, Türkiye ve Rusya'nın ilişkilerinin normalleşmesinde yapıcı bir rol oynadı."

        Ardından basın mensuplarına açıklama yapan Çavuşoğlu; "İki tarafta da ilişkileri uçak düşürme hadisesindeki önceki düzeye hatta daha ileri götürmek var. Kurumlarımız arasında koordinasyon vardı, işbirliği vardı. Yine yakın dialog içinde olacağız. Önümüzdeki süreçte Rusya'yla kesilen dialoğumuz devam edecek. Hem bölgesel hem de ekonomik olarak dialog içinde olacağız. Bundan sonra tamamen seyahat acentalarının, turizmcilerin atması gereken adımlar var. Herhangi bir engel kalmadı." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ