Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam FETÖ operasyonu kapsamında 26 BDDK müfettişi tutuklandı - İş-Yaşam Haberleri

        17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen iş adamları, vakıflar ile bazı bürokratların şahsi ve şirket hesaplarında, 2013-2014 yılları arasında 5 bin 270 kez usulsüz olarak sorgulama yaptığı tespit edilen ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından önce açığa, sonra gözaltına alınan 26 BDDK murakıbı, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

        Mercan Mermer Kücet ise aynı suçlardan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Hakkında gözaltı ve yakalama kararı verilen şüpheli BDDK eski murakıbı Aydın İşsever ile Emir Kücet'in başka suçtan cezaevinde tutuklu bulunduğu belirtildi.

        REKLAM

        Osman Zeki Canıtez ve Oktay Çolak'ın ise operasyon sırasında adreslerinde bulunamadı. 2 şüpheli halen firari olarak aranıyor.

        Tutuklanarak cezaevine gönderilen 26 şüpheli: "Enes Arslan, Ali Güleç, Fatih Güneri, Mustafa Yıldız, Tolga Sungur, Gürca Avcı, Kadir Murat Ocaksönmez, Serhat Tiryakioğlu, Mustafa Birdişli, Murat Yıldırım, Bünyamin Savaş, Murat Yalvaç, Rıdvan Topaloğlu, Murat Güçlü, Vural Erkmen, Hakan Pala, Recep Erbay, Hasan Yassıörenli, Erhan Aksu, Rezaman Canik, Faik Atasoy, Naim Kahveci, İbrahim İpbaş, Hüsamettin Yalım, Talha Öcal"

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ