Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Devlerin Türkiye stratejileri büyüyor - İş-Yaşam Haberleri

        Nike tarafından açılacak tüm yeni Nike Factory Store'ların dekorasyonuyla ilgili proje yöneticiliğini üstlenerek 2016’ya giren, dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield; uluslararası markaların Türkiye mağazalarını açmaya devam ediyor. Doğuş Grubu’nun distribütörlüğünde Türkiye pazarı ile buluşan ABD’nin önde gelen spor mağazalarından Under Armour’un Türkiye’deki ilk mağazasını Akasya AVM’de açan Cushman & Wakefield, ayakkabı ve genç giyiminin köklü markası Vans ve yine ABD’li ünlü spor ayakkabısı markası Skechers gibi dev markaların da mağazalarını açmak için işbirliği yaptı. Dünyaca ünlü cilt bakım markası Kiehl’s ise İstiklal Caddesinde ilk cadde mağazasını açmak için Cushman & Wakefield’dan destek aldı.

        Devlerin Türkiye stratejileri büyüyor

        1996 yılında kurulan ABD’li spor markası Under Armour, Türkiye’ye Doğuş Grubu tarafından getiriliyor. 2015 yılında yüzde 22’lik büyümeyle 3 milyar 800 milyon dolar ciro hedefine ulaşan marka, cirosunun yüzde 7’sini Amerika dışı pazarlardan sağlıyor ve son birkaç yıldır büyümede dış pazarlara yöneliyor.

        Skechers ve Kiehl’s İstiklal’de yerini aldı

        Türkiye pazarına 2011 yılının ikinci yarısında giren ve ilk mağazasını Bağdat Caddesi’nde açan ABD’li ayakkabı markası Skechers, 2 yıl içinde mağaza sayısını 30’a çıkartma hedefiyle Türkiye pazarında ilerliyor. 80 ülkede 1.500’e yakın mağazası bulunan marka, İstiklal Caddesi üzerindeki ilk mağazasını Cushman & Wakefield desteğiyle açtı.

        Bununla birlikte 164 yıl önce özgün bir eczane olarak New York’ta kurulan ve etkin cilt ve saç bakım ürünleri sunan Kiehl’s ise 2010 yılında tek mağaza ile girdiği Türkiye pazarında kısa sürede oldukça başarılı bir performans göstererek 2016 Ağustos ayı itibariyle 21 noktada yerini aldı. Kiehl’s İstiklal Caddesinde ilk mağazasını açmak için Cushman & Wakefield’dan destek aldı.

        Vans’in ilk cadde mağazası için tercihi İstiklal oldu

        Dünyanın en büyük halka açık hazır giyim firması VF Corporation bünyesinde yer alan ve ayakkabı, giyim, aksesuar sektörünün lider markalarından olan Vans, kendi bünyesinde açtığı ilk şirket mağazası için İstiklal Caddesi’ni seçti. Cushman & Wakefield desteğiyle açılan mağaza, aynı zamanda Vans’ın Türkiye’deki ilk cadde mağazası olma özelliği taşıyor. 1966 yılında Kaliforniya’da doğan Vans’in özgün koleksiyonları bugün 75 ten fazla ülkede satılıyor.

        ‘Hedefimiz pazarın gelişimine katkıda bulunmak’

        Avrupa'nın 7. büyük ekonomisi olan Türkiye içinde İstanbul'un 12 milyon ziyaretçi ile dünyanın en yüksek artışını gösteren ve en çok ziyaret edilen 7. şehri olduğunu hatırlatan Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Toğrul Gönden, “İstanbul, genç ve kalabalık nüfusu, artan kiși bașı gelir seviyesi ve büyüyen orta sınıfı ile perakende faaliyetlerinin ana merkezi olmaya devam ediyor” dedi.

        İstanbul’un alıșveriș caddeleri, pazara yeni girișler ve genișleme faaliyetleriyle, son 5 yılda 80 yeni marka giriși ile uluslararası oyuncuları cezbetmeye devam ettiğini kaydeden Gönden, “İstanbul sadece hazır giyim değil lüks markalar açısından da fırsatlar sunuyor. Alıșveriș caddeleri, yeni uluslararası perakendeciler, özellikle de lüks markalar tarafından amiral mağazalarının ana merkezi olarak tercih ediliyor. Uluslararası dev markaların büyüme stratejileri arasında yer alan Türkiye’de bu sürece önderlik etmek bizim için çok anlamlı. Perakende pazarının gelişimi açısından katma değer yaratmayı hedefliyoruz. Yeni uluslararası markaları Türkiye ile tanıştıracağımız yeni işbirliklerine açığız” değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ