Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TKİ, Koza-İpek Grubu'nun otel arazisinde arama yapıyor - İş-Yaşam Haberleri

        FETÖ'nün kasası olduğu iddia edilen Koza-İpek Grubu'nun kayyum atanan Marmaris'teki "Angel's Peninsula" adlı otelinin arazisinde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü (TKİ) ekip ve ekipmanlarının da yardımıyla 'hazine' aranıyor.

        Kayyum atandıktan sonra ismi "Angel's Marmaris" olarak değiştirilen otelin denize uzanan burun kısmında yapılan arama çalışmaları dolayısıyla, tabelalar da duyurularak bölgeye insan girişi yasaklandı. Yasağın Denize konulan şamandıralarla da teknelerin bölgeye yanaşmalarının engellendiği öğrenildi. Aramalar sebebiyle Ankara'dan gönderilen askeri bir ekibin de güvenliği sağladığı bildirildi.

        Geçtiğimiz temmuz ayının başında otelde 18 ton altın saklandığı iddia edilmesi üzerine başlatıldığı belirtilen söz konusu aramalar sırasında, Türk mühendislerince geliştirilen özel bir cihazla, bölgede toprağın altında metal bulunduğu tespit edildiği öğrenildi. Mühendislerin de aralarında bulunduğu ekibin, Kurban Bayramı dolayısıyla ara verdikleri çalışmalarına önümüzdeki pazartesi günü tekrar başlayacakları belirtildi.

        Angel's Marmaris'in bulunduğu Turgut mahallesi sakinleri de yaklaşık 1,5 aydır otelde kazı çalışması yapıldığını yükselen seslerden anladıklarını dile getirdi.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ