Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İpsala'da çiftçilere tapuları dağıtıldı - İş-Yaşam Haberleri

        Edirne Valisi Günay Özdemir, belediye önünde düzenlenen tapu dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişimine demokrasi yanlısı, ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyerek, hainlere karşı duran, hain emelleri boşa çıkaran millete ne kadar hizmet edilse az olduğunu söyledi.

        Tarım ve hayvancılıkta ülke ihtiyacını büyük oranda karşılayan Edirne'nin bazı ürünlerinde tanıtım atağı yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Özdemir, “Önemli ölçüde üretimini yaptığımız çeltiğin tanıtımını iyi yapamıyoruz. Sayın Başbakanımızı ziyaretimizde İpsala pirinci armağan ettiğimizde, Başbakanımız pirincin önemli bir kısmını üretiyorsunun ama bir Osmancık, bir Tosya tanıtımda sizden önde’ demişti. Çeltiğimizi tanıtmalıyız. Bunu hep birlikte yapabiliriz.” diye konuştu.

        AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen de Türkiye'nin son yıllarda üzerinde hiç olmadığı kadar oyunlar oynandığını bunun örneğinin en son 15 Temmuz’da hain FETÖ’nün darbe girişimiyle olduğunun anımsatarak siyasi kimliklere bakılmaksızın hainliğin milletin birliği sayesinde püskürtüldüğünü söyledi.

        Açıklanan çeltik fiyatlarının üretici tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Sezen, tarımı daha iyi noktalara taşımak için hükümetin yeni projeleri açıklanacağı müjdesini verdi.

        Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı da bugüne kadar 37 yerleşimde 86 bin dekar arazinin toplulaştırıldığını projenin nihai hedefinin 251 yerleşimde 431 bin hektar arazinin topulaştırmak olduğunu belirtti.

        Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Ufuk Atalay ise tapu sahiplerine hayırlı olsun dileğinde bulundu.

        Daha sonra tapular Vali Özdemir, İpsala Kaymakam Vekili Hasan Sazkaya, Milletvekili Sezen, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe’nin de aralarında olduğu protokol üyeleri tarafından vatandaşlara dağıtıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ