Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Gümrüğe yaklaşık 17 bin silah ve mühimmat takıldı - İş-Yaşam Haberleri

        Gümrük muhafaza ekiplerinin operasyonları ve çalışmaları sonucunda ocak-ekim döneminde yaklaşık 880 bin lira değerinde toplam 16 bin 651 kaçak silah ve mühimmat ele geçirildi.

        Edinilen bilgiye göre, sınır kapılarında yasa dışı ticaretin önlenmesi için yoğun tedbirleri hayata geçiren Bakanlık, özellikle kamu güvenliğinin artırılmasına da katkıda bulunan operasyonlarla silah kaçakçılarına göz açtırmadı.

        Bu çerçevede ocak-ekim dönemini içeren 10 aylık sürede birçok operasyona imza atan gümrük muhafaza ekipleri, 58 tabanca, 2 bin 679 mermi, bin 81 patlayıcı,49 patlayıcıyı ele geçirdi.

        Söz konusu dönemde 11 bin 35 delici ve kesici alete el koyan gümrük muhafaza ekipleri, 2 uzun namlulu silah, 9 güvenlik malzemesi, bin 738 adet de muhtelif silah aksamına el koydu.

        Ekiplerce ele geçirilen 16 bin 651 silah ve mühimmatın toplam değerinin 881 bin 942 lira olduğu tespit edildi. Geçen yılın aynı döneminde ise ekipler tarafından 2 milyon lira değerinde 566 bin silah ve mühimmat ele geçirilmişti.

        Kaçak silah ve mühimmatlara geçit vermeyen gümrük muhafaza ekipleri, bu alanda mobil tarama sistemlerini, gözle görülemeyecek gizli bölümleri tespit eden teknik cihazları ve dedektör köpekleri aktif şekilde kullanıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ