Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam AR-GE ve teknoloji şirketlerinde İnsan Kaynakları devrimi! - İş-Yaşam Haberleri

        Teknolojinin durdurulamayan gelişimi ve iş kalitesinin artmasıyla ortaya çıkan insan kaynakları ihtiyacı son zamanlarda AR-GE ve teknoloji şirketlerinin en çok önemsediği konulardan biri haline geldi.

        Eskiye dönük bakıldığında, günümüzde çalışan ve işveren arasındaki ilişki çok daha iyi noktalara gelmiş durumda. Bir çalışan, artık sadece para kazanmak için bir şirkette kalmıyor. Çalışanlar genel olarak teknolojiyle iç içe olan şirketlerde bireysel gelişim sağlamak ve topluma katkıda bulunmak için kendisine uygun bir şirket arıyor. Bu konuda son zamanlarda artan insan kaynakları ihtiyacı, sektörde oldukça önemli bir sorun olmaya aday.

        Aynı zamanda yeni mezun olan, yüksek lisans veya doktora yapan kişiler de sektöre beklentilerini karşılayan bir şirkette çalışarak girmek istiyor. Yeni neslin ihtiyaçlarını karşılayan şirketler ise yeni yeni oluşmaya başlıyor. Hem teknolojiyi üst düzeyde kullanmak, hem yeni nesil çalışanları sektöre kazandırmak hem de profesyonel derecede insan kaynakları yönetmek pek de kolay olmuyor.

        Bu konuyla ilgili yapılan araştırmaların sonucuna göre 2004’te şirketlerin büyüme faktörlerinde 6. sırada olan teknoloji faktörü, günümüzde 1. sırada bulunuyor. Hal böyle olunca da tüm şirketler daha teknolojik bir çalışma ortamı yaratmak için çabalıyor fakat yetersiz kalınıyor, peki ne yapılabilir?

        Konuyla ilgili çalışmalara başlayan İTÜ ARI TEKNOKENT bünyesinde ve Gökçe Tabak’ın kurucularından olduğu ATİK, üst düzeydeki atılımlarıyla insan kaynakları uzmanlarının yeteneklerinin arttırılması için ve yetenek yönetimini iyi derecede sağlamak için ileri seviyedeçalışmalar yapıyor.

        Sektörle ilk defa tanışacak olan ve çalışma hayatına başlamaya hazır olan genç kitlenin en iyi biçimde değerlendirilmesi için yapıcı öneriler sunarak gençlerin şimdiye kadar fark edemediği yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Genel anlamda kitlesini teknoloji şirketleriyle çalışmaya yönelik kişilerden oluşturan ATİK, kendisini sivil insiyatif grubu (düşünce kurulu) olarak tanımlıyor.

        Çalışmalarda tercih edilen adayların %63’ünü lisans mezunları, %16’sını yüksek lisans yapanlar, %9’unu doktora yapanlar, %6’sını meslek yüksek okulu mezunları ve %1’ini ilköğretim mezunu kişiler oluşturuyor. Yani kısacası tercih edilen aday kitlesi tamamen yeni nesil odaklı ve teknoloji endüstrisinde çalışmaya eğilimli genç kişiler.

        AR-GE VE TEKNOLOJİ, İNSAN KAYNAKLARI İLE TANIŞIYOR

        ATİK, bu konuyla ilgili “Tech Human” adlı bir konferans düzenliyor. Konferansta konuşmacı olarak gelen davetliler arasında sektörün önde gelen teknoloji şirketlerinden, insan kaynakları uzmanlarından ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan kişilerin oluşturduğu bir kadro olacak.

        Konferansta ele alınan konularda kariyer seçimi, çalışan mutluluğu, kuşaklar, kariyer gelişimi ve insan kaynakları yönetimi bulunuyor. Temel amaç ise; AR-GE, teknoloji ve insan kaynakları alanlarında şimdiye kadar yapılmamış bir farkındalık yaratmak.

        Tech Human konferansı 19 Ocak 2017’de düzenlenecek. Dinleyici kitlesini ise kamu, insan kaynakları profesyonelleri, danışmanlık firmaları, insan kaynakları tedarikçileri ve insan kaynakları platformları oluşturuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ