Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam BTB Başkanı: Düzenleme şevkimizi artırdı - İş-Yaşam Haberleri

        Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, iş dünyası ve çalışma hayatına yönelik son günlerde gerçekleştirilen düzenlemelere ilişkin, "Reel sektörün temsilcileri olarak moralimizi ve gücümüzü yükselten bu desteklerin ekonomimize ve yatırımlara yeniden ivme kazandıracağına gönülden inanıyoruz. Artık hep birlikte çalışma, üretme ve istihdamı artırma zamanıdır.” ifadesini kullandı.

        Matlı, yazılı açıklamasında, yeni yatırımların desteklenmesi ve mevcutların da teşviki başta olmak üzere, vergi düzenlemeleri, cazibe merkezleri, nefes kredisi, KOSGEB destekleri ve son olarak istihdam teşviklerinin iş dünyasının morali ile çalışma şevkini daha da artırdığını belirtti.

        REKLAM

        Cazibe merkezleri, nefes kredisi, KOSGEB destekleriyle birlikte hükümetin beyaz eşya, mobilya ve konut sektörlerindeki vergi indirimlerinin, vergisini zamanında ödeyenlerin ödüllendirilerek vergi oranlarındaki indirim gibi düzenlemelerin çok önemli bir adım olduğuna işaret eden Matlı, şunları kaydetti:

        "Son olarak Cumhurbaşkanı'mızca liderliği üstlenilen 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' kapsamında, işverenlerin 2017 yılında yeni işe alacakları çalışanlar için ödemeleri gereken primlerin devletimiz tarafından karşılanması ve söz konusu çalışanlardan gelir vergilerinin alınmamasına yönelik düzenlemesi memnuniyet vericidir. Bu desteğin işsizlik göstergelerine olumlu katkı sağlayacağına olan inancımız tamdır.

        Bu sayede ayrıca, iş hayatına giren insanların ekonomik refahlarında artış olacak ve bu da ekonomide tüketime pozitif katkısı sağlayacaktır. Reel sektörün temsilcileri olarak moralimizi ve gücümüzü yükselten bu desteklerin ekonomimize ve yatırımlara yeniden ivme kazandıracağından gönülden inanıyoruz. Artık hep birlikte çalışma, üretme ve istihdamı artırma zamanıdır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ