Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 1915 Çanakkale Köprüsü'nü ÇOK İYİ A.Ş. yapacak! - İş-Yaşam Haberleri
        1

        1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapım sözleşmesi, Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi ortak girişimi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalandı. Projenin temeli, yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla atılacak.

        2

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, köprünün, Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü olan 2023’te, hatta daha önce tamamlanacağını söyledi.

        3

        1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale otoyol kesimi sözleşmesi, dün Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile Güney Kore Cumhuriyeti Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang’ın katılımıyla imzalandı.

        4

        Törende, Güney Kore ile Türkiye arasında, asma köprü teknolojileri, ulaştırma alanındaki Ar-Ge faaliyetleri ile demiryolları konularında üç ayrı mutabakat zaptı imzalandı.

        5

        “YAKIT MASRAFI AZALACAK”

        Bakan Arslan, Çanakkale Köprüsü’nün yapım ihalesini Güney Kore ve Türkiye’nin uzman firmalarından oluşan Daelim-Limak- SK-Yapı Merkezi ortak girişiminin kazandığını anımsatarak görevli şirketin kurulması ve sözleşmenin imzalanması aşamalarını tamamladıklarını söyledi

        6

        Arslan, “Köprü ile 101 kilometrelik otoyol da yapılacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve bunların bağlantı yollarıyla birlikte Marmara Denizi etrafında ring oluşacak.

        7

        Böylece, Batı Ege ve Batı Akdeniz’deki yük hareketi Çanakkale üzerinden Avrupa’ya daha düşük maliyetle gidecek. Yakıt masrafı azalacak. İhracat artacak” dedi.

        8

        Arslan, ortaklığın kurduğu “Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi”nin kısaltmasının “ÇOK İYİ AŞ” olduğuna dikkat çekerek,

        9

        “Çok iyi olmuş. Çok iyi olacak. Çok iyi olmak zorunda. Çanakkale’ye çok iyi iş yakışırdı. ÇOK İYİ şirketi bizimle çok iyi işbirliği yapacak, çok iyi iş çıkaracak” dedi.

        10

        KITA AŞAN 6’NCI PROJE

        Bakan Arslan, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile köprünün temelinin atılacağını kaydetti.

        11

        Arslan, boğaz köprüleri, Avrasya Tüneli ve Marmaray dahil Türkiye’nin kıta aşan 6. projeyi yapmış olacağını belirterek “Bu da Türkiye dışında başka ülkeye nasip olmaz” dedi.

        GAZETE HABERTÜRK

        12