Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kariyer Vergi müfettiş yardımcıları yetki sınavına tekrar girebilecek - İş-Yaşam Haberleri

        Maliye Bakanlığının "Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile "Vergi Denetim Kurulu Performans Değerlendirme Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

        Buna göre, vergi müfettiş yardımcıları, mesleğe girişlerinden itibaren fiilen on sekiz ay çalıştıktan sonra, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığınca tespit edilen bir tarihte yetki sınavına tabi tutulacak. On sekiz aylık sürenin hesabında eğitimde geçen süreler de dikkate alınacak. Aylıksız izin, analık izni, resmi sağlık kurulu raporuna göre verilen sıhhi izinler fiilen çalışılan sürenin hesabında dikkate alınmayacak. Yetki sınavından başarılı olanlara resen inceleme, teftiş ve soruşturma yetkisi verilecek.

        REKLAM

        Vergi Denetim Kurulu tarafından yapılan ve halihazırda ikinci yetki sınavında da başarılı olamamış vergi müfettiş yardımcılarına bir kez daha söz konusu sınava girme hakkı verilecek. Bunlardan halen başka kadrolarda görev yapanlar, bir ay içinde Başkanlığa başvurmaları halinde vergi müfettiş yardımcısı kadrosuna atanacaklar.

        Vergi başmüfettişliği kadrolarına atanabilmek için yönetmelikte yer alan şartlar aranırken, 2012 yılı için yapılan performans değerlendirmesinden başarısız olan vergi müfettişleri için söz konusu yıl performans değerlendirmesi sonuçları dikkate alınmayacak.

        Öte yandan, birinci yılın sonunda performans değerlendirmesinde başarısız olanlar ile ikinci yetki sınavında başarısız olanların, derecesine uygun memur kadrolarına gönderilmesi uygulaması yürürlükten kaldırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ