Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Beşiktaş’a yedek futbolcu sigortadan - İş-Yaşam Haberleri

        Şimdiye kadar futbolcuların kendilerini sigortaladığını yani sakatlanıp para kazanamayacak hale geldiğinde sigortadan tazminat almak için sigorta yaptırdığını biliyorduk. Türkiye’de ilk defa bir futbol kulübü bu kez futbolcuların sakatlanmasına karşı kendini sigortaladı. Marsh Türkiye ile Beşiktaş bazı iyi ücret alan futbolcularının sakatlığına karşı Marsh Sigorta’dan poliçe yaptırdı.

        Gazete Habertürk'ten Rahim AK'ın haberine göre, Kara Kartal’ın yaptırdığı sigorta yıllık iyi ücret alan futbolcuların sakatlanmaları veya vefat etmeleri veya başka türlü nedenlerle oynayamamasına karşı aldığı ücreti kulübe ödemeyi taahhüt ediyor. Kulüp o parayı alıp başka bir futbolcu kiralama veya satın alma yoluna gidebiliyor. Örneğin sezon başında sakatlanan Caner Erkin için eğer bu sigorta yaptırılmış olsaydı Beşiktaş aldığı tazminat ile sezon arasında bu futbolcunun yerine başka birisini kiralayabilirdi. Marsh Türkiye CEO’su Hakan Kayganacı, Real Madrid ve Barcelona gibi kulüplerin bu sigorta ile futbolcu sakatlanmalarına karşı kendilerini garanti altına aldığını Türkiye’de ise Beşiktaş’ın bu sigortayı daha yeni yaptırdığını söyledi.

        REKLAM

        Beşiktaş’ın sezon başında 1 milyon 750 bin Euro’ya kiraladığı Caner Erkin sakatlandığı için verim alınamadı.

        VİP SİGORTA HİZMETİ VERİYOR

        Sigorta sektöründe 2016’da Marsh gibi uzmanlık gerektiren broker’lık şirketlerinin payının yüzde 13’ten yüzde 12’ye gerilediğini söyleyen Kayganacı ancak özellikle işadamlarının broker’lık firmalarından profesyonel ve VİP denilebilecek hizmet almaya başladıklarını söyledi. İşadamlarının şirketlerinin yanı sıra ana babaları, eşleri ve çocukları için özel sigorta hizmeti almayı uygun gördüğünü anlatan Kayganacı son günlerde sanayi kuruluşlarının tamamlayıcı sağlık sigortalarının minimum maliyetle sağlanması için yoğun istekleri olduğunu da dile getirdi.

        EN ÇOK MAAŞ ALAN FUTBOLCU ABOUBAKAR

        REKLAM

        SİBERDE FRANSA’DAN SONRA İKİNCİYİZ

        Osmangazi Köprüsü, Avrusya Tüpgeçidi ve 3’üncü köprüyü sigortalayan Marsh 2017 yılının 2016’ya paralel bir yıl geçeceğini düşünüyor. Kayganacı dünyada terör saldırılarının arttığını ve piyasalarda bunun yansımasını gördüklerini belirterek son dönemde özellikle terörden daha fazla siber saldırılara karşı ülkelerin, şirketlerin ve kişilerin koruma istediğine dikkat çekti.

        Siber saldırılara karşı üretim şirketlerinin yanı sıra bankalar, enerji ve teknoloji şirketleri ve kamu kuruluşlarının koruma aldığını dile getiren Kayganacı siber saldırıların şirketlerde ciddi gelir kaybı sağladığını belirterek, “Marsh bünyesinde Fransa’dan sonra en çok siber poliçe Türkiye’de satıldı. Türkiye’ye siber saldırılar 2-3 kaç arttı” dedi.

        Marsh Türkiye CEO’su Hakan Kayganacı

        Diğer yandan politik şiddet teminatı isteklerinin de çok olduğunu belirten Kayganacı, birçok kurumun fiziki anlamda olması bile terör eylemleri nedeniyle büyük gelir kaybına uğradığını dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ