Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türk iş adamının geliştirdiği akıllı kılıfa ABD ve Rusya talip - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Aralarında İstanbul'un da bulunduğu 8 şehirdeki 10 havalimanına yönelik ABD ve İngiltere'ye sefer yapan uçuşlarda cep telefonundan büyük laptop ve tablet gibi elektronik cihazların bagaja verilmesi zorunluluğu, valizlerin kaybolma, içindeki eşyaların çalınma endişesini de gündeme getirdi.

        2

        Geçen yıl 25 milyon valizin kaybolmasından ve kendisinin de yaşadığı valiz kayıplarından yola çıkan Türk işadamı Volkan Yılmazer, uluslararası güvenlik sistemiyle entegre ettiği, takip edilebilir etiket ve ileri teknoloji güvenlik bantlı akıllı kılıf Mybag'i geliştirdi. Bagaja verilen valizlerin koruma ve takibini kolaylaştırmak için geliştirilen Mybag valiz kılıfı, akıllı etiket ve özel güvenlik bandı ile tüm dünyada geçerli bir uluslararası sistemle kayıp valizlerin sahiplerine geri dönmesini sağlıyor.

        3

        Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Akıllı Valiz Kılıfı ve Teknolojisini anlatan Volkan Yılmazer, dünyaca ünlü havalimanlarında defalarca valizini kaybettiğini, içinden değerli eşyalarının çalındığını kaydederek, bu soruna çözüm arayışına girdiğin belirtti. Yılmazer "Defalarca da valiz içi hırsızlık vakasının mağduru oldum. En çok içimi acıtan, oğluma aldığım oyuncağın valiziminden çalınması oldu. Ayrıca saatlerim, elektronik eşyalarım çalındı."

        4

        Yılmazer, valiz hırsızlarına karşı çeşitli önlemler denediğini kaydederek şunları söyledi;"Valiziniz uçağa giderken ya da size ulaşmadan evvel pek çok hırsız, basit bir tükenmez kalemle valizinizin fermuarını patlatıp içinden dilediği şeyi alabiliyor. Üstelik siz bunu eve gidene kadar fark etmiyorsunuz bile. Ünlü havalimanlarında x-ray cihazından itibaren takibe alınan valizler, kalemle patlatılarak içinden eşyalar alınıyor.

        5

        İçini açamasınlar diye streç filmle kaplatıyorsunuz, valizin içini koruyor ama iki günlüğüne gittiğim seyahatin bir saati otelde valizime ulaşmakla geçiyor. Üstelik her seferinde 15 Euro ödüyorum, makasla bıçakla açacağım diye valizimi çizik içinde bırakıyorum. İşte tüm bunlar beni akılcı bir çözüm bulmaya iten sebepler"

        6

        İki yıl çalışma sonucu geliştirdiği mybag akıllı kılıfı tanıtan Yılmazer, teknolojik koruma sağlayan kılıfın özellikle ABD ve Rusya'da yoğun ilgi gördüğünü bu ülkelerle anlaşma yaptıklarını belirtti.

        7

        Uluslararası bir sistemle 7 gün 24 Saat kaybolan valizlerin bulunmasını sağlayan akıllı kılıfın en dikkat çekici yeri ise para nakil torbalarında kullanılan özel güvenlik bandı teknolojisi. Valizlerin uçağa taşınması esnasında yaşanabilecek valiz içi hırsızlığına karşı geliştirilen gizli emniyetli özel güvenlik bandı açıldığında ya da oynandığında Mybag Güvenlik Bandında "VOID OPEN" (Açıldı) mesajı görünüyor.

        8

        Bu durumda ise hemen havayolu güvenliği bilgilendiriliyor. Suya dayanıklı özel malzemesi ile Mybag birinden farklı yüze yakın tasarımı ile standart valizler arasından sıyrılmanızı sağlıyor, üzerinde yer alan akıllı etiketi sayesinde valizinizi kaybetmeniz durumunda valizinizi bulan kişilerin size ulaşması kolaylaşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ