Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Rusya'nın Sovyetler Birliği sonrası ilk ticari uçağı deneme uçuşu yaptı - İş-Yaşam Haberleri

        Rus İrkut şirketinden yapılan açıklamada, Rusya’nın ürettiği MS-21-300 uçağının 30 dakikalık ilk deneme uçuşunu dün 1000 metre yükseklikte saate 300 kilometre hızla gerçekleştirdiği belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, İrkut Başkanı Oleg Demçenko’yu telefonla arayarak tebrik etti.

        Ukrayna krizi nedeniyle Batı’nın yaptırımları altındaki Rusya, yabancı şirketlere olan bağımlılığı ortaya kaldırmak amacıyla sanayide üretimi arttırmaya çalışıyor. Ülke, Sovyetler Birliği’nden sonra ürettiği ilk ticari yolcu uçağı olan MS-21’in Batıda üretilen uçaklardan çok daha gelişmiş olduğunu savunuyor.

        Batılı kaynaklara göre ise, deneme uçuşunun kısa sürmesi ve alçak irtifada gerçekleşmesi, Rusya’nın yeni uçağının Batıda üretilenlerin gerisinde olduğunun bir göstergesi.

        REKLAM

        Rusya eskimiş uçak filosu nedeniyle sık sık uçak kazalarına sahne oluyor.

        Rus basınına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mart'ta Putin ile yaptığı görüşmede MS-21 tipi Rus yolcu uçaklarıyla ilgilendiklerini söylemişti. İrkut şirketi de, bazı Türk havayolu şirketiyle görüşme halinde olduklarını açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ