Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bir Hayal Bir Oyun yarışmasının başvuruları devam ediyor - İş-Yaşam Haberleri

        Zorlu Holding, ünlü isimlerin yer aldığı jürisi ile "Bir Hayal Bir Oyun Yarışması"nı düzenliyor. Yarışma kapsamında birinci olan çocuğun hikayesi, tiyatro oyununa dönüştürülerek sahnelenecek. Yarışmaya, Türkiye kapsamında, 2017-2018 yılında ilköğretimin üçüncü veya dördüncü sınıflarındaki öğrenciler katılabilecek.

        Alanında uzman jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirme ile öncelikli olarak 10 hikâye seçilecek, ardından on bir kişilik jürinin yapacağı değerlendirmenin sonunda kazananlar, 19 Eylül 2017’de kamuoyuna duyurulacak. Okulların açılmasıyla birlikte de tiyatro oyununa dönüştürülecek en başarılı hikâye kamuoyuna duyurulacak. Sonrasında seçilen bu hikâyeden yola çıkılarak profesyonel bir ekip tarafından bir tiyatro oyunu yazılıp gelecek yıl Dünya Tiyatro Günü’nde sahnelenecek.

        Bir Hayal Bir Oyun Yarışması’nın ikinci yılı kapsamında açıklamalarda bulunan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu, daha iyi bir gelecek için çocukların ve gençlerin hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğine inandıklarını ve onları bu konuda her platformda teşvik ettiklerini belirtti. Zorlu Holding olarak çocukların yaratıcılıklarını artıracak, yeteneklerini fark etmelerini sağlayacak projeler geliştirmeye gayret ettiklerini ifade eden Olgun Zorlu, “Bu doğrultuda 2003 yılında hayata geçirdiğimiz Zorlu Çocuk Tiyatrosu aracılığıyla bugüne kadar 1000’e yakın oyunla, 700 bin çocuğa ulaştık. Zorlu Holding olarak edindiğimiz tüm bu tecrübeler ile geçen yılın bahar aylarında çocukların zengin hayal dünyalarını destekleyecek, kurdukları hayalleri hayata geçirebilecekleri bir platform olacak “Bir Hayal Bir Oyun” adlı hikâye yarışmamızı başlattık. Geçen sene Türkiye’nin dört bir yanından 3. ve 4.sınıf ilköğretim öğrencisi 347 çocuğumuz yarışmaya katıldı” dedi.

        DERECEYE GİREN ÜÇ ESERİN SAHİBİNE "YARATICI YAZARLIK EĞİTİMİ"

        REKLAM

        Yarışmada dereceye giren ilk 3 esere sırasıyla 10 bin TL, 5 bin TL ve 3 bin TL’lik para ödülü verilirken; 3 hikâyenin sahibi de “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi”ne katılarak hikâye yazımı konusunda temel becerilerini geliştirecek. Çocuklar “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi ile bir hikâyenin unsurları, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması, yaratıcı yaklaşımlar ile metinlerini yazarken her şeyin hayal kurmakla başladığını öğrenecekler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ