Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY'nin 30'uncu Boeing 777-300ER uçağının koltukları yerli üretim oldu - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Türk Hava Yolları, TSI (Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.) tarafından üretilen Türk yapımı uçak koltuklarının monte edildiği ilk B777 tipi uçağını Boeing'den teslim aldı.

        2

        Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yapan 30'uncu Boeing 777-300ER tipi uçağın teslimatı, geleneksel su takı karşılamasıyla yapıldı. Amerikan Boeing ile TSI üretim ve montaj sürecinde yakın bir işbirliği içerisinde çalıştı. Daha önce de Boeing 737-800 bazı uçaklara yerli koltuk monte eden TSI, ürünlerin tasarımı ile dünya sivil havacılık pazarında kilit bir rol üstlenmeyi hedefliyor.

        3

        "TSI ALANINDA LİDER BİR MARKA OLACAK"

        4

        Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "Bundan üç yıl önce, büyük bir girişimle Türk Sivil Havacılık tarihinde yine bir ilke imza attık. Sektöre lojistik destek sağlamak kaydıyla, partner firmamız Assan Hanil ile birlikte TSI Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi kurarak, sektörde çok daha aktif bir rol üstlendik.

        5

        Bugün de, uluslararası standartların tümünü karşılayan üretici firmamız TSI'ın tasarladığı, yerli üretim koltuklarla montajlanmış ilk uçağımızı teslim alıyoruz.

        6

        Bugün, filomuzdaki ilk Türk yapımı koltuklarla teslim aldığımız, 30'uncu Boeing 777-300ER'i kapsamlı filomuza dâhil ederken, yakın gelecekte TSI'ın alanında lider bir marka olacağından ve uçaklarımızın önemli bir parçasını oluşturacağından eminiz" dedi.

        7

        "ÖNGÖRÜLENDEN DAHA KISA SÜREDE TAMAMLANDI"

        8

        TSI Genel Müdürü Can Şaşmaz da, B777 uçağının ekonomi sınıfı koltuklarının tasarım, sertifikasyon ve üretim süreçlerini, Boeing'in proje aşamasında öngördüğü süreden daha kısa bir zamanda tamamlayarak, teslimatını gerçekleştirdiklerini söyledi.

        9

        Teslimatı yorumlayan Orta Doğu, Türkiye, Rusya ve Orta Asya Boeing Ticari Uçaklar Satış Başkan Yardımcısı Marty Bentrott ise, "Türk Hava Yolları, Boeing için her zaman köklü ve çok önemli bir partner olmuştur.

        10

        Boeing'in teknolojisine ve 777 gibi endüstri lideri uçaklarımıza duydukları inanç ve güven bizleri gururlandırıyor. Bugün gerçekleşen teslimat, TSI tarafından imal edilen yerli üretim koltuklarla donatılmış ilk uçak olması açısından çok önemli.

        11

        Türk Hava Yolları ve Türk havacılık endüstrisiyle ilişkimizi her geçen gün daha da geliştirmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ