Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Putin Türkiye'ye kısıtlamaları iptal eden kararnameyi imzaladı - İş-Yaşam Haberleri

        BAİB Başkanı Satıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin, Türkiyeye yönelik bazı ekonomik kısıtlamaları iptal eden kararnameyi imzalamasını değerlendirdi.

        Konuyla ilgili önceki haftalarda iki ülke devlet yetkilileri tarafından gerekli açıklamaların yapıldığını anımsatan Satıcı, kararnamenin imzalanmasını da çok olumlu bulduklarını söyledi.

        Türk vatandaşlarına çalışma izniyle ilgili kısıtlamaların kaldırılması ve bazı kategorilerdeki Türk vatandaşlarına vizesiz giriş izninin verilmesinin de çok olumlu olduğunu ifade eden Satıcı, "Domatesyasağı dışında Rusya ile ticari ilişkilerde 2015e dönmüş gibi olduk. Umarız diğer eksiklikler de kısa zamanda düzelir. Bu gelişme ihracatımıza ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilere çok olumlu yansıyacak. İyi bir yolda ilerliyoruz." diye konuştu.

        REKLAM

        BAİB üzerinden yapılan sebze meyve ihracatının yılın ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20, domates ihracatının ise yaklaşık yüzde 35 arttığını belirten Satıcı, Rusyanın açığının Belarus, Romanya, Moldova, Ukrayna ve Avrupa pazarlarıyla kapatıldığını bildirdi.

        Satıcı, "Ortadoğu, Uzakdoğu ve Türk cumhuriyetleri pazarlarına yönelik de ciddi bir çalışma yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

        Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır da Türkiye ile Rusyanın hem tarihten gelen bağları hem de son geliştirilen ticari ilişkiler açısından birbirini tamamlayıcı özelliği bulunduğunu söyledi.

        Çandır, "Devletler arasındaki ilişkilerin gergin olduğu dönemde bile iki ülke halkları arasında herhangi bir husumet doğmadı. Yasakların kalmasını da doğal bir süreç diye düşünüyoruz. Umuyoruz ufak tefek sorunlar da ortadan kalkar, iki ülkenin güçlerini birleştirecek projelerin önü açılır. Umuyoruz olumlu iyileşme önümüzdeki dönemde domatesi de kapsar." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ