Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Navlun fiyatları yüzde 400 oranında yükselişe geçti - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından navlun fiyatları ile ilgili açıklamalar yapıldı. Açıklamada, TİM Lojistik Konseyi Başkanı Bülent Aymen'in görüşlerine yer verildi.

        Aymen, Güney Koreli Hanjin firmasının iflasını takiben, deniz konteyner nakliyesi firmalarının monopolistik bir yapıya doğru gidiyor olmasını fiyat artış sorununun en temel sebebi olarak düşündüklerini belirtti.

        Aymen, "Son bir yılda navlun fiyatları yüzde 100 ila 400 oranlarına varan, açıklanması zor ve ihracatçımız tarafından altından kalkılamayacak bir yükseliş içine girdi. Deniz nakliye şirketleri ihracatçıyla aralarındaki ilişkiye kısa vadeli bakmamaları gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

        Deniz nakliye şirketleriyle kazan-kazan ilkesi gereğince uzun vadeli başarılara birlikte imza atmayı hedeflediklerini ve 2017'nin ilk 5 ayında ihracat rakamlarında gösterilen başarıya da değinen Aymen, "Bu sürecin devamı için ihracatçıya kolaylık gösterilmesini ve lojistik firmalarının desteğini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

        TİM'de yapılan toplantıda ayrıca dönemsel üretim yapan gıda firmalarının uzun süreli fiyatlandırma talepleri, belirli rotalardaki stabil fiyatların bazı bölgelerde çok esnek olması, konteyner bulunamaması, liman ücretlerindeki değişkenlik, tehlikeli ürünlerdeki farklılık konuları da gündeme geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ