Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Jülide Sarıeroğlu memur zammı ile ilgili konuşuyor - İş-Yaşam Haberleri

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "2018-2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Kamu Kesimi Toplu Sözleşmesi Görüşmeleri"nin birinci oturumuna katıldı.

        İhlas Haber Ajansı'nın haberine göreÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, '2018-2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Kamu Kesimi Toplu Sözleşmesi Görüşmeleri'nin birinci oturumuna katıldı. Toplantının başında konuşan Bakan Sarıeroğlu, sendikaların tekliflerini geçen hafta Devlet Personel Başkanlığına ilettiğini hatırlatarak, "Bu talepleri esas alarak kamu görevlileri sendikaları heyeti başkanımızla birlikte ve heyetimizle birlikte genel ve hizmet koluna ilişkin görüşme gündemin ve görüşme takvimimizi bugün belirleyeceğiz. Bu takvim doğrultusunda devletimizin imkanları çerçevesinde kamu çalışanlarımızın ve emeklilerimizin beklentilerini karşılama çabası içerisinde olacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

        Sarıeroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

        "Enflasyondan arındırılmış bir şekilde aile yardımı dahil en düşük devlet memuru aylığında 2002'den bu yana yüzde 97, aile yardımıyla dahil devlet memuru ortalama aylığında da yüzde 61 oranında reel bir artış sağlanmıştır. Bunun yanında tasarrufu teşvik fonu, konut edindirme hesapları tasfiye edilerek bu fonda biriken paralar hak sahiplerine ödenmiştir. Kamuda daha adil ücretlendirme politikasının tesisi için büyük ve önemli adımlar atılmıştır. Yıllardır kanayan bir yara halini alan kurumlar arası ücret dengesizliği, 2011 yılında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameyle giderilmiştir. Farklı kurumlarda aynı unvanda çalışmakta olan kamu görevlilerinin ücretlerinde eşitlik sağlanmıştır. Engelli personelin atamasında da ilk kez merkezi sınav ve merkezi yerleştirme uygulamasına geçilmiştir. 2012 yılından beri gerçekleştirdiğimiz merkezi Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Yerleştirmeleri sonrasında engelli memur sayımızda 9 kat artış sağlanmıştır. İnşallah bu ay içerisinde de bir atama daha gerçekleştireceğiz.

        Her ne kadar bugün karşılıklı heyetler olarak masanın farklı yanlarında otursak da rakip değiliz. Hepimiz aynı gemide büyük bir ailenin mensuplarıyız. Bu masa kamu yönetimini idare edenlerle, kamu kurumlarının emek unsurunu temsil eden sendika konfederasyonlarımızın birbirini daha iyi anladığı, kendisini diğerinin yerine koyduğu empati platformudur da aynı zamanda. 15 yıldır yürütülen sürecin adı ister 2010 yılına kadar olduğu gibi toplu sözleşme olsun ister 2012 yılından bugüne kadar olduğu gibi toplu sözleşme olsun sonuçta kamu çalışanlarımızın sorunları birbir giderilmeye çalışılmıştır. Sayıları 5 milyonu aşan kamu çalışanlarımızın ve emeklilerimizin eklentilerini, ihtiyaçlarını, taleplerini, sorunlarını gözardı edemeyiz. Ancak hepimiz bir karara varırken hem ülkemizin içinde bulunduğu durumu, hem de dünya ekonomisinin nasıl bir seyir izlediğini de göz önünde bulundurmalıyız. Ayrıca diğer tüm toplum kesimlerinin de hükümetimizden beklentileri söz konusudur. Bunları da dikkate alarak müzakere sürecimizi gerçekleştireceğimizi umut ediyorum.

        Üzerinde yaşadığımız coğrafya bize hep birlikte asla vazgeçemeyeceğimiz, asla erteleyemeyeceğimiz, asla ihale edemeyeceğimiz sorumluluklarımızın olduğunu göstermiş ve göstermektedir. Stratejik bir coğrafyada bulunmamızın önemi aynı zamanda tarihin bize yüklediği sorumluluklarımızı da güncellemek gibi görevimiz olduğunu ortaya çıkarmaktadır. Yaşadığımız zaman dilimi ve ülkemizin çevresinde cereyan eden olaylar bizim asla kayıtsız kalamayacağımız ülkemizin ve milletimizin geleceği adına müdahil olmamız gereken adımları atmamızı zorunda kılmaktadır. Bunun için teyakkuz halindeyiz. Türkiye daha bundan 1 yıl önce tarihteki görülmemiş büyüklükte bir ihanet hareketiyle karşı karşıya kalmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak bu hain kalkışmaya direnen aziz milletimizin feraseti ve fedakarlığıyla darbe girişimi bertaraf edilmiştir. Bugün de Akıncı Davası başladı Sincan'da. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz. Ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlara asla izin vermeyeceğiz. Bir yandan mücadelemizi sürdürürken bir yandan da 80 milyon insanımızın refah düzeyini düzeltecek, moral değerlerini yükseltecek ve yeniden biçimlendirecek 2023 hedeflerimize odaklanmış durumdayız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ