Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ford Otosan, 52 milyon dolar yatırım yapacak - İş-Yaşam Haberleri

        FordOtosan'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, 3 fabrikada yıllık toplam 415 bin araç olan mevcut üretim kapasitesini, 2018 Eylül sonuna kadar yıllık 455 bin araca çıkarma kararı aldı.

        Özellikle Transit ve Custom modellerinde artan müşteri talebini karşılamak için bu kararı alan şirket, 52 milyon dolarlık yatırımla Gölcük Fabrikası'ndaki üretim kapasitesini 40 bin adet artıracak.

        Ford'un Avrupa'da sattığı tüm ticari araçların yüzde 71'ini ve Transit Ailesi modellerinin yüzde 82'sini Türkiye'de üretenFordOtosan, kapasite yükseltmesiyle artan talebi ve müşteri ihtiyaçlarını gelecekte de karşılayabilecek.

        Mevcut haliyle 290 bin adet Transit ve Custom modellerinin üretilebildiği Gölcük Fabrikası, kapasite artırımı sonrasında 330 bin adet üretim kapasitesine sahip olacak.

        REKLAM

        Transit Custom ve Tourneo Custom'ın üretimine 2012 yılında başlayanFordOtosanGölcük Fabrikası, şu an Custom modellerinin dünyadaki tek entegre üretim merkezi konumunda bulunuyor.

        Fabrika, Türk işçisinin üretim kalitesi ve sahip olduğu yüksek üretim teknolojisi sayesindeFord'un Transit modelinin dünyadaki öncü üretim merkezi haline gelmeyi başardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ